Korongos kalács

2013-11-25
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 1:20 p
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 1:50 p

Mutatós kalácsot szerettem volna készíteni, így erre a korongos kalácsra esett a választásom. Tejes kalács alaptészta, melyből akár aranygaluska is készülhet.

Ezeket szerezd be:

  • 7 dkg puha vaj
  • 7 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • egy csipet só
  • 2 dl langyos tejben egy pici cukorral megindított 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • egy citrom reszelt héja

1. Lépés

Az összeállított tésztát, legalább 10 percet dagasztjuk, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk, kb 1/2 cm vastagra , majd egy lisztbe mártott bögre segítségével korongokat szaggatunk, melyeket olvasztott margarin pancsiba mártunk és egymást fedve egy 26 cm-es formába helyezek.

2. Lépés

A korongokat, amikor a formába tesszük, megszórhatjuk dióval és kristálycukorral de ez nem kötelező. Mikor kész a művelet, még hagyjuk ismét kelni, mielőtt megsütjük, újból megszórhatjuk darált dióval és vaníliás cukorral.
Majd aranybarnára sütjük.

3. Lépés

Lehet bele csokis vagy bármilyen más ízű tölteléket fecskendezni, ha kész. Készülhet kakaósan, fahéjasan, mákosan vagy zserbós változatban is.
Illetve lehet sósan készíteni, kukorica darával, szezámmal vagy köménnyel megszórva.
Nagyon szépen kidagad a sütőbe, ezért vissza kellett őket terelni a formába, így nem árt figyelni a szökevényeket! :)

 

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,214 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Tarkedli recept

  • Kakaós-vaníliás tekercs

  • Kétmagvas pogácsa

  • Túróval töltött fánk

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    653 kcal
  • Zsír

    30g
  • Szénhidrát

    83.3g
  • Fehérje

    13.6g
  • Koleszterin

    128mg
  • Cukor

    17.2g