Rajna-völgyi zöldborsó
2013-06-17- Típus: Karcsúsító ételek, Zöldségköretek
- Nemzetiség: Német
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 60 perc
Zöldborsó finom szalonnával. Ehetjük köretként, de ha az alakunkra figyelünk, akkor magában is.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg mirelit Zöldborsó
- 10 dkg Füstölt szalonna
- 1 db Vöröshagyma
- 2,5 dkg Vaj
- Húsleves
- Só
1. lépés
A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, majd vajon megpirítjuk. Ezután belekeverjük a kockákra vágott füstölt szalonnát és felöntjük körülbelül 1 dl húslevessel. Folyamatos kevergetés mellett 10 percig sütjük.
2. lépés
10 perc után hozzáadjuk a borsót, ízlés szerint sózzuk, majd további 25 percig pároljuk. Főzés közben, időnként öntsünk hozzá egy kis húslevest, hogy legyen egy kis leve.
Melegen tálaljuk.
Értékelések
(3 / 5)
3 személy értékelt
3 077 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
302 kcal -
Összes Zsír
16,4 g -
Koleszterin
41 mg -
Szénhidrát
21,1 g -
Cukor
8,4 g -
Fehérje
17,7 g