Rajna-völgyi zöldborsó

2013-06-17
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Zöldborsó finom szalonnával. Ehetjük köretként, de ha az alakunkra figyelünk, akkor magában is.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg mirelit Zöldborsó
  • 10 dkg Füstölt szalonna
  • 1 db Vöröshagyma
  • 2,5 dkg Vaj
  • Húsleves

1. lépés

A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, majd vajon megpirítjuk. Ezután belekeverjük a kockákra vágott füstölt szalonnát és felöntjük körülbelül 1 dl húslevessel. Folyamatos kevergetés mellett 10 percig sütjük.

2. lépés

10 perc után hozzáadjuk a borsót, ízlés szerint sózzuk, majd további 25 percig pároljuk. Főzés közben, időnként öntsünk hozzá egy kis húslevest, hogy legyen egy kis leve.

Melegen tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3 / 5)

3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 990 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    302 kcal
  • Összes Zsír

    16,4 g
  • Koleszterin

    41 mg
  • Szénhidrát

    21,1 g
  • Cukor

    8,4 g
  • Fehérje

    17,7 g