Amaránt cookie
2012-12-09- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
Az amaránt létezéséről eddig nem igen hallottam, csak az egyik bevásárló körutam alatt figyeltem fel rá. Az interneten is egyre több ilyen receptet találni.
Az amarántot, más néven disznóparéjt sokan a mai napig megpirítják az amaránt magokat pattogatott kukoricához hasonlóan és mézzel vagy melasszal keverik; ezt a keveréket alegría-nak nevezik (spanyolul „vidámságot” jelent).
(forrás: Wiki)
Ezeket szerezd be:
- 180 g sótlan vaj
- 188 g barna cukor
- 65 g reszelt csokoládé
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 1/2 teáskanál vanília kivonat
- 370 g liszt
- 450 g amaránt
1. lépés
Habverővel dolgozzuk össze a vajat a cukorral, amíg krémes állagú lesz. Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját és a csokoládét. Keverjük hozzá a vaníliát és a lisztet. A végén jöhet hozzá az amaránt. Helyezzük a tésztát a hűtőbe 30 percre.
2. lépés
Alakítsunk a tésztából kis labdákat, golyókat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, ahol nyomkodjuk tallér formájúra őket. Előmelegített sütőben 180°C-on körülbelül 10 percig sütjük. Vegyük ki, és hagyjük őket teljesen lehűlni.
Értékelések
(4 / 5)
4 személy értékelt
11 242 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
524 kcal -
Zsír
24.3g -
Szénhidrát
66.8g -
Fehérje
11.1g