Amaránt cookie

2012-12-09
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Az amaránt létezéséről eddig nem igen hallottam, csak az egyik bevásárló körutam alatt figyeltem fel rá. Az interneten is egyre több ilyen receptet találni.

Az amarántot, más néven disznóparéjt sokan a mai napig megpirítják az amaránt magokat pattogatott kukoricához hasonlóan és mézzel vagy melasszal keverik; ezt a keveréket alegría-nak nevezik (spanyolul „vidámságot” jelent).

(forrás: Wiki)

 

Ezeket szerezd be:

  • 180 g sótlan vaj
  • 188 g barna cukor
  • 65 g reszelt csokoládé
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • 370 g liszt
  • 450 g amaránt

1. lépés

Habverővel dolgozzuk össze a vajat a cukorral, amíg  krémes állagú lesz. Adjuk hozzá a tojást, a tojássárgáját és a csokoládét. Keverjük hozzá a vaníliát és a lisztet. A végén jöhet hozzá az amaránt. Helyezzük a tésztát a hűtőbe 30 percre.

2. lépés

Alakítsunk a tésztából kis labdákat, golyókat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, ahol nyomkodjuk tallér formájúra őket. Előmelegített sütőben 180°C-on körülbelül 10 percig sütjük. Vegyük ki, és hagyjük őket teljesen lehűlni.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

8 394 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokis, kesudiós és áfonyás cookie

  • Gyömbéres-csokis cookie

  • Pekándiós keksz

  • Gyömbéres korong

  • Fehér csokis cookie recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    524 kcal
  • Zsír

    24.3g
  • Szénhidrát

    66.8g
  • Fehérje

    11.1g

Kommentek

  • Szabó Réka La Petite

    Natúr vagy puffasztott amarant kerül a tésztába?