Disznótoros nem hagyományosan

2013-09-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 55 perc

Disznótoros nem hagyományosan, baconös hagymás krumpliágyon paradicsommal, paprikával, gombával együtt sütve. Ez egy nyáriasított változat.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db sütnivaló kolbász
  • 1 db májas hurka
  • 1 db véres hurka
  • 6 db krumpli
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • 2 db nagyfejű csiperke gomba
  • szalonna
  • szalonna zsírja
  • olaj
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika

1. Lépés

A krumplikat felteszem héjában főni. A hagymákat megpucolom, a paprikát és a paradicsomot kettévágom, az utóbbiból eltávolítom a középső szárvéget. A hurkákat és a kolbászt villával megszurkálom. A szalonnát darabolom.

2. Lépés

Egy nyél nélküli serpenyőben megsütöm a szalonnát. Erre rákarikázom a megpucolt krumplit, sózom, borsozom, megszórom piros paprikával, darabolt baconnel. Rákarikázom a hagymát, melyet szétszedek. Ráhelyezem a hurkákat és a kolbászt, mellérakom a paprikát, paradicsomot és a gombafejeket.

3. Lépés

Meglocsolom olajjal, s beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Amikor megsültek, megfordítom, s tovább sütöm. A végén átállítom grill fokozatra és 190 C fokra.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,175 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült kolbász és szalonna fehérboros káposztaágyon

  • Hurka és kolbász kakukkfüves-rozmaringos krumplival

  • Véres hurka lilahagymás-szalonnás krumplival

  • Hurka és kolbász baconos krumplival

  • Fehérboros hurka és kolbász savanyú káposztával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    979 kcal
  • Zsír

    58.6g
  • Szénhidrát

    61.8g
  • Fehérje

    49.1g