Almás-diós muffin
2013-01-08- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
A finom almás muffinnál nincs is jobb. Hát ha még egy kis dióval párosítjuk. Akkor isteni lesz!
Ezeket szerezd be:
- 340 g liszt
- 220 g cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál fahéj
- 4-5 nagy alma
- 250 ml tej
- 2 tojás
- 100 g vaj
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- Tetejére:
- 100 g barna cukor
- 100 g dió
1. lépés
A muffin elkészítés alapjait ezen a recepten is alkalmazzuk: a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, fahéj) keverjük össze egy tálban, míg egy másikban a nedves hozzávalókat (tej, olvasztott vaj, tojás).
2. lépés
Az almákat meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Meglocsoljuk egy kevéske citrommal, ráreszeljük a héját, 1 csomag vaníliás cukrot szórunk rá és fahéjat. Keverjük össze a három keveréket, majd dolgozzuk egységes masszává.
3. lépés
Készítsük elő a muffin formákat. Vajazzuk ki, majd töltsük őket háromnegyed részég. A tört diót keverjük össze a barna cukorral, majd szórjuk a muffinok tetejére. Tegyük sütőbe és 180°C-on 30-35 perc alatt süssük készre őket.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 074 megtekintés