Házi omlós linzer recept
2016-11-09- Típus: Linzer
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
Egyik kedvenc süteményem, amit ünnepekkor szoktam készíteni a családnak. Hihetetlenül omlós!
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg liszt
- 34.5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 db tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 15.5 dkg porcukor
- sárgabaracklekvár
1. lépés
Egy tálban a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a citrom héját. A tésztát összedolgozzuk. Ezután a tésztát legalább 60 percre hűtőbe tesszük.
2. lépés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, és előkészítjük a kiszúró formákat.
3. lépés
A tésztát ezután egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb. 15-20 perc alatt elkészülnek.
4. lépés
Vegyük ki őket a sütőből és hagyjuk kihűlni, majd ragasszuk őket össze lekvárral.
Értékelések
(4.9 / 5)
11 személy értékelt
5 310 megtekintés