Főtt kárdi
2013-06-15- Típus: Zöldségköretek
- Nemzetiség: Spanyol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Hogy mi az a kárdi? Az articsókával rokon zöldségnövény. Mivel elvileg csak a mediterrán helyeken terem meg, ezért itthon nehéz a beszerzése is, de ha például Spanyolországban dolgozunk, nyaralunk, akkor próbáljuk ki.
Ezeket szerezd be:
- 2 szál Kárdi
- 4 gerezd Fokhagyma
- 5 evőkanál Olaj
- Só
1. lépés
A kárdit jó alaposan megtisztítjuk és a rostjait óvatosan leszedjük. Ezeket körülbelül 6 cm-es darabokra vágjuk, majd hideg vízbe helyezzük.
2. lépés
A kuktában a vizet felforraljuk, beletesszük a kárdit, sóval ízlés szerint fűszerezzük és a kukta tetejét lezárjuk.
3. lépés
Amikor a kukta szelepje elkezd sípolni, onnantól számolva 15 percig főzzük. Közben a fokhagymákat félbevágjuk és olajon megpirítjuk. A megfőtt kárdit leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd a fokhagymás olajjal meglocsoljuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 326 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
190 kcal -
Összes Zsír
17,1 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
8,9 g -
Cukor
0,8 g -
Fehérje
2,6 g