Főtt kárdi

2013-06-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Hogy mi az a kárdi? Az articsókával rokon zöldségnövény. Mivel elvileg csak a mediterrán helyeken terem meg, ezért itthon nehéz a beszerzése is, de ha például Spanyolországban dolgozunk, nyaralunk, akkor próbáljuk ki.

Ezeket szerezd be:

  • 2 szál Kárdi
  • 4 gerezd Fokhagyma
  • 5 evőkanál Olaj

1. lépés

A kárdit jó alaposan megtisztítjuk és a rostjait óvatosan leszedjük. Ezeket körülbelül 6 cm-es darabokra vágjuk, majd hideg vízbe helyezzük.

2. lépés

A kuktában a vizet felforraljuk, beletesszük a kárdit, sóval ízlés szerint fűszerezzük és a kukta tetejét lezárjuk.

3. lépés

Amikor a kukta szelepje elkezd sípolni, onnantól számolva 15 percig főzzük. Közben a fokhagymákat félbevágjuk és olajon megpirítjuk. A megfőtt kárdit leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd a fokhagymás olajjal meglocsoljuk.

Fogás: Hozzávalók: , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 326 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Fokhagymás parajköret

  • Sárgarépaköret sültekhez

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    190 kcal
  • Összes Zsír

    17,1 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    8,9 g
  • Cukor

    0,8 g
  • Fehérje

    2,6 g