Fincsi répatorta

2013-10-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

A répatorta nem olyan régóta vált kedvencemmé. Az egyik törzskávézómban isteni répatortát kapni, azóta igen sokszor csábulok el.

Ezeket szerezd be:

  • 175g barna cukor
  • 175ml napraforgóolaj
  • 3 nagy tojás
  • 140g reszelt sárgarépa
  • 100g mazsola
  • 1 nagy narancs reszelt héja
  • 175g rétesliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál reszelt szerecsendió

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Olajozzunk ki, majd sütőpapírral béleljünk ki egy 18 cm-es négyzet alakú tortaformát. Szórjuk a cukrot egy nagy keverő tálba, öntsük hozzá az olajat, és hozzáadjuk a tojásokat. Enyhén keverjük össze egy fakanállal. Keverjük hozzá a reszelt sárgarépát, a mazsolát és a narancshéjat.

2. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a fűszereket, majd szitáljuk a tálba. Keverjük el. Öntsük a keveréket az előkészített formába és süssük 40-45 percig, amíg a tészta rugalmas lesz. Hűtsük a formában 5 percig, majd vegyük ki a sütőpapírral együtt és hagyjuk hűlni egy rácson.

Ennél a pontnál készíthetünk hozzá krémsajtos vagy cukormázat, de szerintem így magában is nagyon finom.

Rutinos kétgyermekes családanyaként mindig is szerettem sütni-főzni. Igaz, hogy két gyerekem már felnőtt, de most magamnak és a páromnak főzök szívesen.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

1,399 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Angol répatorta, ahogy Suzan készíti

  • Húsvéti répatorta

  • Málnás karottatorta

  • Répatorta áfonyával

  • Répatorta eperrel, eper-, csokoládé- és tojáslikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    265 kcal
  • Zsír

    2g
  • Szénhidrát

    39g
  • Fehérje

    3g