Cukorborsó leves

2013-01-30
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A cukorborsó nevéből adódóan édesebb, mint a hagyományos borsó és nem csak magát a zöld magjait, hanem a héjait is fogyaszthatjuk.

Ezeket szerezd be:

  • 300 g cukorborsó
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zeller
  • 2 krumpli
  • 8 dkg bacon
  • 1,2 liter víz
  • só, bors ízlés szerint
  • pirospaprika és vegeta

1. Lépés

A zöldségeket megtisztítjuk, ha kell meghámozzuk. A répát és a fehérrépát felszeleteljük, a hagymát félbevágjuk, a krumplit és a zellert felkockázzuk. A bacont kis kockákra vágjuk. A zöldségeket, a borsót és a bacont saját zsírján megpirítjuk egy lábasban, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

2. Lépés

Ezután felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi a zöldséget, fedőt teszünk rá és alacsony lángon puhára főzzük a zöldségeket. Amikor kész, pirospaprikával, borssal ízesítjük, majd jöhet bele a petrezselyem zöldje és ha nem elég ízes, akkor jöhet bele egy kis vegeta is. Rottyantsunk rajta egyet, majd el is készült!

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 895 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    310 kcal
  • Zsír

    16.1g
  • Szénhidrát

    23.3g
  • Fehérje

    17.6g