Cukorborsó leves
2013-01-30- Típus: Zöldséglevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
A cukorborsó nevéből adódóan édesebb, mint a hagyományos borsó és nem csak magát a zöld magjait, hanem a héjait is fogyaszthatjuk.
Ezeket szerezd be:
- 300 g cukorborsó
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zeller
- 2 krumpli
- 8 dkg bacon
- 1,2 liter víz
- só, bors ízlés szerint
- pirospaprika és vegeta
1. Lépés
A zöldségeket megtisztítjuk, ha kell meghámozzuk. A répát és a fehérrépát felszeleteljük, a hagymát félbevágjuk, a krumplit és a zellert felkockázzuk. A bacont kis kockákra vágjuk. A zöldségeket, a borsót és a bacont saját zsírján megpirítjuk egy lábasban, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2. Lépés
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
5 895 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
310 kcal -
Zsír
16.1g -
Szénhidrát
23.3g -
Fehérje
17.6g