Csülöksonka felvágott zöldségekkel együtt sütve

2015-03-19
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:15 p
  • Elkészítés: 1:20 p

Ez egy nagyon egyszerű étel, minimális munkát igényel, a sütés viszont időigényes.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg csülöksonka felvágott
  • 3 db óriás krumpli
  • 3 db paprika
  • 2 db csípős hegyes paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma (hajtással)
  • olaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)

1. Lépés

A krumplikat héjában megfőzöm. A csülök sonkát négy szeletre vágom.

2. Lépés

Egy serpenyőbe olajat locsolok, rákarikázom a krumplit. Minden réteget fűszerezek. Ráhelyezem a csülöksonkát és a zöldségeket. Fűszerezem, locsolok rá olajat, beteszem a 200 °C fokra előmelegített sütőbe.

3. Lépés

30 perc után megforgatom a húst és a zöldségeket. További 20 perc után grill fokozatra kapcsolok.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 200 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos-spenótos szelet

  • Fokhagymás tejszínes csirkemell krumpliágyon csőben sütve

  • Baconnal rakott csirkemell

  • Padlizsános csirketál

  • Zöldséges csirkés tál

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    646 kcal
  • Zsír

    10,1 g
  • Koleszterin

    29 mg
  • Szénhidrát

    121,3 g
  • Cukor

    15,4 g
  • Fehérje

    23,4 g