Bögrés vajas pogácsa

2014-12-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 60 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 2:10 p

Kíváncsivá tett, hogyan sikerül a bögrés pogácsa. Hát nagyon finom lett!

Ezeket szerezd be:

  • 4 bögre liszt
  • 1 kocka margarin
  • 1 csomag élesztő
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 csapott evőkanál só
  • 3 tojássárgája

1. Lépés

Egy tálban a lisztet, a sóval és a margarinnal összemorzsoljuk, a közepébe beletesszük a tojássárgákat. Összekeverjük a tejföllel, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt.

2. Lépés

A tésztát jól összedolgozzuk. Becsomagoljuk, majd hűtőbe tesszük 3-4 órát (ezen a ponton fagyasztható is).

3. Lépés

Ha tészta kipihente magát, liszttel megszórt nyújtódeszkára tesszük, átgyúrjuk, majd egy centiméteresre kinyújtjuk. Rácsozzuk be a tetejét. Megszórhatjuk akár durva szemű sóval, szezámmaggal, sajttal.

4. Lépés

Szaggatjuk tetszőleges méretekben. Sütőpapírra bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd szép aranyszínűre sütjük 180-200 fokon.

 

Imádok új ételeket kipróbálni!!

Értékelések

(4 / 5)

4 5 7
Értékeld a receptet!

7 személy értékelt

11 672 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos-tejfölös pogácsa

  • Kétmagvas pogácsa

  • Kelesztés nélküli pogácsa

  • Kolbászos-túrós pogácsa

  • Sajtos-sonkás pogácsa

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    712 kcal
  • Zsír

    43.2g
  • Szénhidrát

    68.9g
  • Fehérje

    12.2g
  • Koleszterin

    127mg
  • Cukor

    2.6g