Eperbefőtt recept
2012-04-30- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 25 perc
Sokan nem gondolnák, hogy a megszokott alma-,körte-, barack- vagy meggybefőttön kívül másmilyen gyümölcsöt is elrakhatunk, például epret, ami szintén ugyanolyan jó, mind bármelyik másik gyümölcsből készített befőtt.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg eper
- 35 dkg cukor
Recept elkészítése
1. Szétválogatjuk az epret, hogy a szebbek maradjanak meg, majd egy tálban meleg vízbe áztatom körülbelül 15 percig, majd kicserélem a vizet és újból áztatom. Ezt addig ismételjük, ameddig a homok teljesen el nem tűnik a vízből. Természetesen ha bolti csomagolt epret használunk, akkor valószínű nem kell olyan sokáig áztatni, mintha a kertből szednénk őket, de azért jobb, ha azt is ellenőrizzük. Az eprek csumáját kiszedjük.
2. A lecsöpögtetett epreket rétegezve üvegekbe töltjük, közben cukorral megszórjuk. Ezt így folytatjuk, ameddig meg nem telik az üveg. Ezután nem kötjük le, hanem napos helyen körülbelül 1 hétig érlelni hagyjuk. Mire az érés befejeződik, a cukor teljesen eltűnik az üvegekből. Ekkor légmentesen lefedjük és a spejzba tesszük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
4 862 megtekintés