Eperbefőtt recept

2012-04-30
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Sokan nem gondolnák, hogy a megszokott alma-,körte-, barack- vagy meggybefőttön kívül másmilyen gyümölcsöt is elrakhatunk, például epret, ami szintén ugyanolyan jó, mind bármelyik másik gyümölcsből készített befőtt.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg eper
  • 35 dkg cukor

Recept elkészítése

1. Szétválogatjuk az epret, hogy a szebbek maradjanak meg, majd egy tálban meleg vízbe áztatom körülbelül 15 percig, majd kicserélem a vizet és újból áztatom. Ezt addig ismételjük, ameddig a homok teljesen el nem tűnik a vízből. Természetesen ha bolti csomagolt epret használunk, akkor valószínű nem kell olyan sokáig áztatni, mintha a kertből szednénk őket, de azért jobb, ha azt is ellenőrizzük. Az eprek csumáját kiszedjük.

2. A lecsöpögtetett epreket rétegezve üvegekbe töltjük, közben cukorral megszórjuk. Ezt így folytatjuk, ameddig meg nem telik az üveg. Ezután nem kötjük le, hanem napos helyen körülbelül 1 hétig érlelni hagyjuk. Mire az érés befejeződik, a cukor teljesen eltűnik az üvegekből. Ekkor légmentesen lefedjük és a spejzba tesszük.

Fogás: Hozzávalók: ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 845 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Meggybefőtt recept

  • Almalekvár recept