Chilis sertéskaraj grillezett ananásszal

2012-06-24
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 46 perc

A minap megláttam a hentesnél pár szép darab sertéskarajt, ezért muszáj volt belőlük valami finomat készíteni.

Ezeket szerezd be:

  • 4 karaj szelet
  • 1 evőkanál chili por
  • 1 barna cukor
  • 3/4 teáskanál fokhagyma por
  • 3/4 teáskanál vöröshagyma por
  • 1/2 teáskanál só
  • Salsához:
  • 3-4 karika ananász
  • 1 közepes jalapeno paprika
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • só ízlés szerint

1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a chili port, a barna cukrot,a fokhagyma port, a vöröshagyma port és sót. Ezzel a keverékkel megszórjuk mindkét oldalát a karajoknak. Hagyjuk állni egy kicsit, hogy a hús megszívja magát a fűszerekkel.

2. Lépés

Addig elkészítjük az ananászt. Vegyük elő a grillünket, kenjük be egy kis olajjal a rácsot. Grillezzük meg az ananászt és a jalapeno paprikát, amíg enyhén megpirul (2-3 perc oldalanként), majd vegyük le a grillről, mikor elkészülnek. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a kockára vágott ananászt, a kis szeletekre vágott jalapenot és a citrom levét. Ízlés szerint ízesítsük sóval.

3. Lépés

Süssük meg  a sertésszeleteket, nagy lángon körülbelül 4-5 perc alatt oldalanként. Tálaláskor öntsük az ananászos salsát a sertéskarajokra.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 431 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges csirke rablóhús

  • Görög bárány vegyes salátával

  • Grillezett csirke vegyes körettel

  • Grillezett busa zöldségekkel

  • Grillezett pangasius édeskrumplival

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    361 kcal
  • Összes zsír

    25,2 g
  • Szénhidrát

    10 g
  • Fehérje

    23,2 g