Chilis sertéskaraj grillezett ananásszal
2012-06-24- Hány főre: 4
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 46 perc
A minap megláttam a hentesnél pár szép darab sertéskarajt, ezért muszáj volt belőlük valami finomat készíteni.
Ezeket szerezd be:
- 4 karaj szelet
- 1 evőkanál chili por
- 1 barna cukor
- 3/4 teáskanál fokhagyma por
- 3/4 teáskanál vöröshagyma por
- 1/2 teáskanál só
- Salsához:
- 3-4 karika ananász
- 1 közepes jalapeno paprika
- 1 evőkanál friss citromlé
- só ízlés szerint
1. Lépés
Egy tálban keverjük össze a chili port, a barna cukrot,a fokhagyma port, a vöröshagyma port és sót. Ezzel a keverékkel megszórjuk mindkét oldalát a karajoknak. Hagyjuk állni egy kicsit, hogy a hús megszívja magát a fűszerekkel.
2. Lépés
Addig elkészítjük az ananászt. Vegyük elő a grillünket, kenjük be egy kis olajjal a rácsot. Grillezzük meg az ananászt és a jalapeno paprikát, amíg enyhén megpirul (2-3 perc oldalanként), majd vegyük le a grillről, mikor elkészülnek. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a kockára vágott ananászt, a kis szeletekre vágott jalapenot és a citrom levét. Ízlés szerint ízesítsük sóval.
3. Lépés
Süssük meg a sertésszeleteket, nagy lángon körülbelül 4-5 perc alatt oldalanként. Tálaláskor öntsük az ananászos salsát a sertéskarajokra.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 431 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
361 kcal -
Összes zsír
25,2 g -
Szénhidrát
10 g -
Fehérje
23,2 g