Grissini recept
2012-09-15- Hány főre: 8
- Előkészítés: 1:20 p
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 1:40 p
Grissinit én főként előételnek, vagy kis családi összejövetelek alkalmával szoktam készíteni, a Szilveszter esték állandó tagja egy kis mártogatóssal.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg liszt
- 25 g élesztő
- 100 ml víz
- 100 ml tej
- 1 evőkanál porcukor
- olaj
- Tetejére:
- szezámmag, mák, köménymag
- 1 tojás
1. lépés
Az élesztőt futtassuk fel a tejben egy kis cukorral. A lisztet öntsük egy tálba, majd a közepére öntsük az élesztőt, majd az ujjunkkal kicsit keverjük össze a liszttel, majd hagyjuk állni kb. 10 percig.
2. lépés
Tegyük bele a lisztes tálba a többi összetevőt és gyúrjuk össze a tésztát. Alakítsunk belőle egy nagy labdát, majd tegyük félre meleg helyre kelni. Konyharuhával takarjuk le és hagyjuk állni kb. 1 órát.
3. lépés
A kelés után szedjük kis részekre a tésztát és gyúrjunk belőlük hosszú rúd formákat. Próbáljuk meg vékonyra sodorni őket, mert még a lisztezett felületen hagyjuk egy kicsit állni őket. Sorakoztassuk a rudakat olajjal kikent tepsibe, viszonylag messze egymástól. Kenjük meg a tetejüket felvert tojással, majd szórjuk meg szezámmaggal, mákkal, köménnyel tetszőlegesen.
4. lépés
Süssük 200°C-ra előmelegített sütőben kb, 20 perc alatt, vagy amíg a tetejük aranybarna lesz.
Tálaljuk előételként, vagy nehezebb ételek mellé, vagy mártogatósnak.
Értékelések
(4.8 / 5)
4 személy értékelt
4 480 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
322 kcal -
Fehérje
18,3 g -
Szénhidrát
51,7 g -
Zsír
6,1 g