Grissini recept

2012-09-15
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 1:20 p
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 1:40 p

Grissinit én főként előételnek, vagy kis családi összejövetelek alkalmával szoktam készíteni, a Szilveszter esték állandó tagja egy kis mártogatóssal.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg liszt
  • 25 g élesztő
  • 100 ml víz
  • 100 ml tej
  • 1 evőkanál porcukor
  • olaj
  • Tetejére:
  • szezámmag, mák, köménymag
  • 1 tojás

1. lépés

Az élesztőt futtassuk fel a tejben egy kis cukorral. A lisztet öntsük egy tálba, majd a közepére öntsük az élesztőt, majd az ujjunkkal kicsit keverjük össze a liszttel, majd hagyjuk állni kb. 10 percig.

2. lépés

Tegyük bele a lisztes tálba a többi összetevőt és gyúrjuk össze a tésztát. Alakítsunk belőle egy nagy labdát, majd tegyük félre meleg helyre kelni. Konyharuhával takarjuk le és hagyjuk állni kb. 1 órát.

3. lépés

A kelés után szedjük kis részekre a tésztát és gyúrjunk belőlük hosszú rúd formákat. Próbáljuk meg vékonyra sodorni őket, mert még a lisztezett felületen hagyjuk egy kicsit állni őket. Sorakoztassuk a rudakat olajjal kikent tepsibe, viszonylag messze egymástól. Kenjük meg a tetejüket felvert tojással, majd szórjuk meg szezámmaggal, mákkal, köménnyel tetszőlegesen.

4. lépés

Süssük 200°C-ra előmelegített sütőben kb, 20 perc alatt, vagy amíg a tetejük aranybarna lesz.

Tálaljuk előételként, vagy nehezebb ételek mellé, vagy mártogatósnak.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 480 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Grissini Gizitől

  • Fokhagymás grissini

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    322 kcal
  • Fehérje

    18,3 g
  • Szénhidrát

    51,7 g
  • Zsír

    6,1 g

Kommentek