Csicseriborsós tőkehal
2013-09-28- Típus: Karcsúsító ételek, Tőkehalreceptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 1:50 p
A csicseriborsó nálunk nem, de az anyóséknál népszerű köret. Készített hozzá fűszeres tőkehalat, mi meg megettük az egészet.
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg Tőkehal
- 40 dkg Csicseriborsó
- 2 db Vöröshagyma
- 1 db Paradicsom
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 db Babérlevél
- 1 dl Ecet
- 2 evőkanál Liszt
- Olaj
- Petrezselyem
- Só
1. lépés
Az előző este beáztatott csicseriborsót puhára főzzük. A tőkehalat kisebb darabokra törjük, majd vízben szintén megfőzzük.
2. lépés
Serpenyőben olajon megfonnyasztjuk a kicsire aprított vöröshagymát, a karikákra vágott fokhagymát és a felszelt petrezselymet. Beletesszük a babérlevelet, a kicsire vágott paradicsomot, megszórjuk 2 evőkanál liszttel, majd felöntjük ecettel és egy kevés vízzel.
3. lépés
Összeöntjük az elkészült csicseriborsót a tőkehallal és a szósszal. Jól elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, majd még pár percig rotyogtatjuk.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 130 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
661 kcal -
Összes Zsír
17,6 g -
Koleszterin
83 mg -
Szénhidrát
70,4 g -
Cukor
13,4 g -
Fehérje
54,8 g