Csicseriborsós tőkehal

2013-09-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 1:50 p

A csicseriborsó nálunk nem, de az anyóséknál népszerű köret. Készített hozzá fűszeres tőkehalat, mi meg megettük az egészet.

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg Tőkehal
  • 40 dkg Csicseriborsó
  • 2 db Vöröshagyma
  • 1 db Paradicsom
  • 3 gerezd Fokhagyma
  • 1 db Babérlevél
  • 1 dl Ecet
  • 2 evőkanál Liszt
  • Olaj
  • Petrezselyem

1. lépés

Az előző este beáztatott csicseriborsót puhára főzzük. A tőkehalat kisebb darabokra törjük, majd vízben szintén megfőzzük.

2. lépés

Serpenyőben olajon megfonnyasztjuk a kicsire aprított vöröshagymát, a karikákra vágott fokhagymát és a felszelt petrezselymet. Beletesszük a babérlevelet, a kicsire vágott paradicsomot, megszórjuk 2 evőkanál liszttel, majd felöntjük ecettel és egy kevés vízzel.

3. lépés

Összeöntjük az elkészült csicseriborsót a tőkehallal és a szósszal. Jól elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, majd még pár percig rotyogtatjuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 130 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Brokkolis tőkehalfilé kuszkusszal és gombával

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    661 kcal
  • Összes Zsír

    17,6 g
  • Koleszterin

    83 mg
  • Szénhidrát

    70,4 g
  • Cukor

    13,4 g
  • Fehérje

    54,8 g