Chilis csirke recept
2013-02-25- Típus: Sült csirke receptek
- Nemzetiség: Kínai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
A kínai konyha mindig is egy nagy kedvenc volt, imádom a különböző ízek keveredést. Havonta egyszer legalább eszünk valamilyen kínai ihletésű ételt.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg csirkemell
- 3-4 evőkanál olaj
- 5-6 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint chilipor
- 1 db erős paprika
- 2 evőkanál paradicsompüré
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
A húst megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A fűszereket, balzsamecetet, paradicsompürét, többi hozzávalót összekeverjük egy zárható fedelű konyhai tárolóban, majd beletesszük a húst és hagyjuk benne pácolódni minél hosszabb ideig. Hiszen annál intenzívebb lesz az íze.
2. lépés
Egy nagy serpenyőben, vagy wookban olajat melegítünk, majd megpirítjuk benne a csirkét. Igény szerint tehetünk még mellé zöldségeket, de tálalhatjuk simán rizzsel vagy pirított tésztával.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
6 022 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
571 kcal -
Zsír
22.6g -
Szénhidrát
8g -
Fehérje
82.2g