Chilis csirke recept

2013-02-25
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A kínai konyha mindig is egy nagy kedvenc volt, imádom a különböző ízek keveredést. Havonta egyszer legalább eszünk valamilyen kínai ihletésű ételt.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg csirkemell
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 5-6 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint chilipor
  • 1 db erős paprika
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

A húst megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A fűszereket, balzsamecetet, paradicsompürét, többi hozzávalót összekeverjük egy zárható fedelű konyhai tárolóban, majd beletesszük a húst és hagyjuk benne pácolódni minél hosszabb ideig. Hiszen annál intenzívebb lesz az íze.

2. lépés

Egy nagy serpenyőben, vagy wookban olajat melegítünk, majd megpirítjuk benne a csirkét. Igény szerint tehetünk még mellé zöldségeket, de tálalhatjuk simán rizzsel vagy pirított tésztával.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

6 022 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Savanyú káposztás csirkecombok

  • Tyúktepertő csirkefarhátból

  • Ropogós sült csirke

  • Káposztaágyon sült csirkecombok

  • Sült csirkecomb mexikói rizzsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    571 kcal
  • Zsír

    22.6g
  • Szénhidrát

    8g
  • Fehérje

    82.2g