Tojással töltött vagdalt

2013-01-10
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 0 perc

A következő receptet a kolléganőm adta át nekem. Kicsit hasonlít a stefánia vagdaltra, azonban ebből mellőzhetjük az áztatott zsemlét és a zsemlemorzsát, viszont van olyan finom.

Ezeket szerezd be:

  • 500g darált hús
  • 4 főtt tojás
  • 1 nyers tojás
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk paprika
  • 1 tk bors
  • só ízlés szerint
  • 1 evőkanál snidling

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A tojásokat feltesszük sós vízben főni, majd mikor kész, félretesszük, megpucoljuk. A húst villával átnyomkodjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. A húst négy felé osztjuk, majd a tojásokat bebugyoláljuk a hússal.

2. lépés

A húsokat alufóliába csomagoljuk, majd egy tepsiben megsütjük. Körülbelül 30 perc kell neki, utána kibontjuk a fóliát, és még 10-15 percig, barnulásig sütjük.

 

Fogás: Cimkék:

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 115 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Stefániavagdalt sajtosan

  • Hamis vagdalt