Borzas hús kapros túróval

2014-10-01
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Tejföllel, sajttal már készítettem, de így kaprosan is nagyon finom volt. Ajánlom mindenkinek egy könnyed ebédre.

Ezeket szerezd be:

  • 4 szelet csontnélküli karaj
  • liszt
  • A bundához:
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 500 g reszelt burgonya
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3-4 evőkanál liszt
  • olaj a sütéshez
  • A kapros túróhoz:
  • 25 deka túró
  • 2 deci tejföl
  • apróra vágott kapor
  • kevés só

1. Lépés

A karajszeleteket vékonyra kiklopfolom, sózom, borsozom. A bundához valókat, a zúzott fokhagymát, reszelt hagymát, a reszelt burgonyát, összekeverem annyi liszttel, hogy sűrű masszát kapjak.

2. Lépés

Az előzőleg sózott, borsozott hússzeleteket lisztbe forgatom, majd a sűrű masszába. Forró olajban kisütöm.
A megsült szeleteket kapros túróval bevonom, majd rizzsel és burgonyával tálalom.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 023 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Krumplibundás hússzelet

  • Kovászos uborkás rántott karaj

  • Pikáns bundában sült csirkecsíkok

  • Fokhagymás-krémsajtos töltött csirkemell

  • Szidi néni kedvence

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    647 kcal
  • Zsír

    39.5g
  • Szénhidrát

    37.5g
  • Fehérje

    34.7g
  • Koleszterin

    175mg
  • Cukor

    2.2g