Kovászos uborkás rántott karaj

2014-11-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Az első alkalommal készítettem, nagy sikere volt. Egyszerű, de mégis ötletes.

Ezeket szerezd be:

  • 4 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • 2-3 közepes kovászos uborka
  • 1 kis csokor snidling
  • kevés pirospaprika
  • 3 tojás
  • A panírozáshoz:
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

1. lépés

A karajt nagyobb szeletre vágom és jól kiklopfolom, majd megsózom. Egy kevéske olajon a snidlinget, az apróra vágott kovászos uborkát, egy kis pirospaprikát 1-2 percig sütjük, majd ráöntjük a felvert tojásokat.

2. lépés

Nagylángon rezgősre sütjük, nem szabad kiszárítani! Az előkészített hússzeletekre ráteszek két kanál tojásos zöldséget és összehajtom, hústűvel megtűzöm. Mint a rántott húst bepanírozom és forró olajban kisütöm.
Burgonyapürével tálalom.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 830 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Krumplibundás hússzelet

  • Borzas hús kapros túróval

  • Pikáns bundában sült csirkecsíkok

  • Fokhagymás-krémsajtos töltött csirkemell

  • Szidi néni kedvence

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    601 kcal
  • Zsír

    16.6g
  • Koleszterin

    12.6g
  • Szénhidrát

    94.6g
  • Cukor

    407mg
  • Fehérje

    1.5g