Kovászos uborkás rántott karaj
2014-11-04- Típus: Bundás húsok
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 30 perc
Az első alkalommal készítettem, nagy sikere volt. Egyszerű, de mégis ötletes.
Ezeket szerezd be:
- 4 szelet csont nélküli sertéskaraj
- 2-3 közepes kovászos uborka
- 1 kis csokor snidling
- kevés pirospaprika
- 3 tojás
- A panírozáshoz:
- liszt, tojás, zsemlemorzsa
- só, bors
- olaj a sütéshez
1. lépés
A karajt nagyobb szeletre vágom és jól kiklopfolom, majd megsózom. Egy kevéske olajon a snidlinget, az apróra vágott kovászos uborkát, egy kis pirospaprikát 1-2 percig sütjük, majd ráöntjük a felvert tojásokat.
2. lépés
Nagylángon rezgősre sütjük, nem szabad kiszárítani! Az előkészített hússzeletekre ráteszek két kanál tojásos zöldséget és összehajtom, hústűvel megtűzöm. Mint a rántott húst bepanírozom és forró olajban kisütöm.
Burgonyapürével tálalom.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
3 377 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
601 kcal -
Zsír
16.6g -
Koleszterin
12.6g -
Szénhidrát
94.6g -
Cukor
407mg -
Fehérje
1.5g