Indiai bárány

2015-03-17
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ez az aromás étel minden ínyencnek ízleni fog, aki szereti a fűszeresebb ételeket.

Ezeket szerezd be:

  • 50g parmezán, finomra reszelt
  • 1 evőkanál curry por
  • 4 bárány szelet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors igény szerint

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Keverjük össze a parmezánt a curry porral. Fűszerezzük a bárányt sóval, borssal, majd nyomkodjuk bele a húst a sajtos keverékbe. Igény szerint betehetjük a hűtőbe pácolódni, de akár azonnal is süthető. A pácolással, erősebb lesz a fűszerek aromája. 

2. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben és pirítsuk meg a bárányt mindkét oldalán kb. 5-5 percig.
Ezután tegyük be a sütőbe és letakarva süssük puhára.

Tálaljuk sült burgonyával, ecetes salátákkal, káposzta salátával. A bárány akár grill sütőn is elkészíthető!

 

Fogás: Cimkék: , , Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 537 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görög bárány vegyes salátával

  • Chilis-gyömbéres bárány

  • Rántott bárányborda boros mártással

  • Klasszikus bárányborda recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    611 kcal
  • Zsír

    50g
  • Szénhidrát

    2g
  • Fehérje

    39g
  • 0.81g
  • Cukor

    0g