Borsos cukkini krémleves pirított kesudióval

2013-09-10
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Egy újabb variáció a cukkini krémlevesre.

Ezeket szerezd be:

  • 1 db kicsi cukkini
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tej
  • só, őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • 10 szem kesudió

1. Lépés

A cukkinit és a krumplit darabolom, s megfőzöm. Közben a hagymát aprítom, olívaolajon megdinsztelem,. hozzáadom a cukkinit és a krumplit, fűszerezem, öntök bele tejet.

2. Lépés

Botmixerrel összekeverem. A kesudiót megpirítom, s aprítom. Tálaláskor szórok rá borsot és kesudiót.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

593 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kertészlány leves

  • Fehérboros-tejszínes medvehagyma-krémleves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Pezsgős spárga-újhagyma krémleves cipóban

  • Sütőtökkrémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    159 kcal
  • Zsír

    3.8g
  • Szénhidrát

    27g
  • Fehérje

    5.7g