Baconba tekert fehér spárga paradicsommal és sajttal

2013-06-25
  • Hány főre: 1-2
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Még tart a spárgaszezon! Nyomban készítsük el a következő receptet.

Ezeket szerezd be:

  • 8 szál fehér spárga
  • 4 szelet bacon
  • 2 db paradicsom
  • füstölt sajt
  • vaj
  • só, őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 1-2 szelet citrom
  • koriander levél
  • spagetti
  • chili

1. lépés

A spárgát megpucolom, fás végét levágom. Négyesével baconba tekerem. Egy hőálló edényt kivajazok, belehelyezem a spárgakötegeket, alulra a paradicsomokat. Fűszerezem, meglocsolom citromos olíva olajjal.

2. lépés

Előmelegített sütőben175°C-on hőkeverésen megsütöm bő 25 perc alatt. Közben szeletelek a füstölt sajtból, s amikor már majdnem megsült a spárga, ráteszem, átkapcsolom grill fokozatra, 200 V fok, s még kb. 3 percig sütöm.

3. lépés

Tálaláskor a tányérra helyezem a spárgát, a paradicsomot, mellé egy kupac spagettit, amire chili szószt locsolok.. Díszítem citrom karikával, s koriander levéllel.

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 331 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csőben sült tejfölös-sajtos-baconös karfiol

  • Avokádó és tojás csőben sütve paradicsommal

  • Brokkoli csülöksonkával és kecskesajttal

  • Májkrémes gombapörkölttel töltött paprika és gombafejek krumpliágyon, csőben sütve

  • Spaghetti gazdagon, csőben sütve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    546 kcal
  • Zsir

    31.7g
  • Szénhidrát

    37.3g
  • Fehérje

    29.1g