Magyaros húskrém

2012-05-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A válasz arra, hogy mit csináljunk a maradék pörkölttel. Gondolom sokakkal megesett, hogy egy nagyobb hétvégi ebéd után nem fogyott el a csirke pörkölt. Nos, itt egy lehetőség, hogy mire is tudjuk felhasználni, a végeredménye finom is lesz.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg Pörköltmaradék
  • 2 db Tojás
  • 1 csokor Petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál Vaj

1. lépés

Feltesszük a tojásokat főni. Kemény tojást csinálunk. Ha kész, akkor beletesszük a mixerbe.

2. lépés

A maradék pörköltet egy kicsit felmelegítjük és a tojás után öntjük. Ezután a mixerbe beletesszük a 3 evőkanál vajat és petrezselyemzöldet, majd pépes állagúra készítjük.

3. lépés

Ha kész, akkor kb. 1 órán keresztül pihentetjük egy lezárható tálban a finomabb ízek kedvéért. Kenyérre vagy pirítósra kenve isteni finom. Tehetünk a tetejére savanyú uborkát, sőt állítólag (én még nem próbáltam), ha citromos teával szolgáljuk, akkor jobban fokozza az ízeket. Ezt biztos egyszer kipróbálom.

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

9 876 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vegán kesudiós krémsajt

  • Hummusz toasttal

  • Avokádókrém recept

  • Fincsi Focaccia recept

  • Kaviáros tojás medvehagymával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    197 kcal
  • Összes Zsír

    14,2 g
  • Koleszterin

    146 mg
  • Szénhidrát

    0,3 g
  • Fehérje

    16,6 g