Magyaros húskrém
2012-05-23- Típus: Húskrémek, Sós krémek, Szendvics
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
A válasz arra, hogy mit csináljunk a maradék pörkölttel. Gondolom sokakkal megesett, hogy egy nagyobb hétvégi ebéd után nem fogyott el a csirke pörkölt. Nos, itt egy lehetőség, hogy mire is tudjuk felhasználni, a végeredménye finom is lesz.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg Pörköltmaradék
- 2 db Tojás
- 1 csokor Petrezselyemzöld
- 3 evőkanál Vaj
1. lépés
Feltesszük a tojásokat főni. Kemény tojást csinálunk. Ha kész, akkor beletesszük a mixerbe.
2. lépés
A maradék pörköltet egy kicsit felmelegítjük és a tojás után öntjük. Ezután a mixerbe beletesszük a 3 evőkanál vajat és petrezselyemzöldet, majd pépes állagúra készítjük.
3. lépés
Ha kész, akkor kb. 1 órán keresztül pihentetjük egy lezárható tálban a finomabb ízek kedvéért. Kenyérre vagy pirítósra kenve isteni finom. Tehetünk a tetejére savanyú uborkát, sőt állítólag (én még nem próbáltam), ha citromos teával szolgáljuk, akkor jobban fokozza az ízeket. Ezt biztos egyszer kipróbálom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
16 885 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
197 kcal -
Összes Zsír
14,2 g -
Koleszterin
146 mg -
Szénhidrát
0,3 g -
Fehérje
16,6 g