Könnyű zöldborsó leves

2013-04-22
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A következő receptet, akár babáknak is adhatjuk, annyira krémes és finom, hogy mindenki megnyalja minden ujját.

Ezeket szerezd be:

  • 800 ml alaplé (zöldség vagy csirke)
  • 500 g fagyasztott borsó
  • 200 g sonka, kockákra vágva
  • 2-3 közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál tejszín
  • fenyőmag
  • só, bors

1. lépés

Egy nagy fazékba tesszük a vajat, majd a szeletekre vágott hagymát megpirítjuk rajta (3-4 perc). Öntsük a fazékba az alaplevet, adjuk hozzá a borsót és a burgonyát, forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 20-25 percig.

2. lépés

Amikor megfőtt, hozzáadjuk a tejszínt, és alaposan eldolgozzuk egy botmixerrel. Adjuk hozzá a sonkát, majd főzzük még további 5 percig.

Szolgáljuk melegen, pirítóssal és pirított fenyőmaggal leszórva.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 965 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldséges spárgaleves

  • Erdélyi tárkonyos-medvehagymás zöldségleves

  • Kertészlány leves

  • Medvehagymás zöldségleves mozzarellával

  • Mexikói zöldségleves füstölt sajttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    295 kcal
  • Zsír

    6.3g
  • Szénhidrát

    50.2g
  • Fehérje

    10.9g