Babgulyás recept
2012-11-05- Típus: Magyaros levesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:30 p
- Elkészítés: 1:45 p
A babgulyás a férfi szívéhez vezető út. Igazi magyar, kiadós ételről van szó.
Ezeket szerezd be:
- 1 fej hagyma
- 1 mk pirospaprika
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 500 g gulyáshús, kockákra vágva
- 3-4 krumpli
- 500 g tarka bab vagy konzerves bab
- petrezselyemzöld
- liszt, olaj a rántáshoz
- só, bors ízlés szerint
1. lépés
A hagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk, majd egy kis zsírban vagy olajon megpirítjuk, ha van, akkor szalonnával. Mellészórunk 1 mk pirospaprikát, majd jól elkeverjük, nem hagyjuk leégni! Beletesszük a húst is.
2. lépés
Sózzuk, borsozzuk igény szerint, majd felöntjük a vízzel. A levesbe minden hozzávalót beleteszünk, ha elfelejtettük a babot beáztatni, akkor azt előbb, a többi zöldség ráér később. Ha konzerves babot használunk, akkor mehet egy időben. Megszórjuk petrezselyemmel.
3. lépés
Ezúton lassú tűzön hagyjuk főni. Nem kell sietni, legalább 1,5 óra kell neki, hogy az ízek finoman összeérjenek. Pici olajból és lisztből rántást készítünk, majd besűrítjük a levest. Innentől számolva még kb. 10 perc, újból felforraljuk utána kész.
Tejföllel tálaljuk.
Értékelések
(4.8 / 5)
6 személy értékelt
8 339 megtekintés