Babgulyás recept

2012-11-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 1:30 p
  • Elkészítés: 1:45 p

A babgulyás a férfi szívéhez vezető út. Igazi magyar, kiadós ételről van szó.

Ezeket szerezd be:

  • 1 fej hagyma
  • 1 mk pirospaprika
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 500 g gulyáshús, kockákra vágva
  • 3-4 krumpli
  • 500 g tarka bab vagy konzerves bab
  • petrezselyemzöld
  • liszt, olaj a rántáshoz
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

A hagymát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk, majd egy kis zsírban vagy olajon megpirítjuk, ha van, akkor szalonnával. Mellészórunk 1 mk pirospaprikát, majd jól elkeverjük, nem hagyjuk leégni! Beletesszük a húst is.

2. lépés

Sózzuk, borsozzuk igény szerint, majd felöntjük a vízzel. A levesbe minden hozzávalót beleteszünk, ha elfelejtettük a babot beáztatni, akkor azt előbb, a többi zöldség ráér később. Ha konzerves babot használunk, akkor mehet egy időben. Megszórjuk petrezselyemmel.

3. lépés

Ezúton lassú tűzön hagyjuk főni. Nem kell sietni, legalább 1,5 óra kell neki, hogy az ízek finoman összeérjenek. Pici olajból és lisztből rántást készítünk, majd besűrítjük a levest. Innentől számolva még kb. 10 perc, újból felforraljuk utána kész.

Tejföllel tálaljuk.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

8 134 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Palócleves

  • Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal, nokedlivel

  • Vörösboros tejfölös babgulyás sült tarjával

  • Fehérboros korhelyleves csülökkel és virslivel

  • Vörösboros tejfölös babgulyás