Lemon curd – angol citromkrém
2013-10-16- Típus: Poharas desszert
- Nemzetiség: Angol
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Lemon curd – avagy citromkrém. Külföldi – legfőképpen angol – receptekben nagyon sokat olvasni róla, az angolok előszeretettel használják torták, sütemények ízesítésére, én akár magában is eleszegetem vagy gyümölcs mellé. Mindenképpen tartsuk hűtőben legfeljebb 2 hétig.
Ezeket szerezd be:
- 4 citrom reszelt héja és leve
- 100 g vaj
- 250 g cukor
- 5 db tojás
1. Lépés
A citromok héját lereszeljük, egy lábasba tesszük, majd belefacsarjuk a levüket. Adjuk hozzá a cukrot és a vajat és az egészet gőz fölött addig kevergetjük, míg minden teljesen elolvad. Ha kész, levesszük a tűzhelyről és félretesszük, szobahőmérsékletűre hűtjük.
2. Lépés
Ha kihűlt, beleütjük a tojásokat, kézi habverővel jól elkeverjük és kis lángon 12-15 percig kevergetjük, míg besűrűsödik. Mutatás üvegedénybe kanalazzuk, légmentesen zárjuk és hűtőben tároljuk. Kekszek, sütemények töltelékeként vagy mázként is alkalmazható!
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 848 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
560 kcal -
Zsír
21g -
Szénhidrát
44g -
Fehérje
3g