Aranyló fűszeres csirkecombok

2013-07-14
Aranyló csirkecombok
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Egy egyszerű ötletem van a mai ebédhez. Finom fűszeres sült csirke egy kis újkrumplival. Nyami!

Ezeket szerezd be:

  • 4-6 csirkecomb
  • 100 ml olívaolaj
  • só, bors
  • csípős pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk friss rozmaring
  • 2 tk majoránna
  • 100 g újburgonya
  • 1/2 kk színes bors

1. Lépés

Tisztítsuk meg a csirkecombokat és töröljük szárazra papírtörlővel. Egy csészébe öntsünk olajat, szórjuk hozzá a sót, borsot, pirospaprikát, zúzott fokhagymát, majoránnát. Keverjük össze.

2. Lépés

Dörzsöljük be a páccal a combokat, és tegyük hűtőbe 2-3 órát. Mossuk át a burgonyát, forgassuk meg olívaolajban és megszórjuk friss rozmaringgal, majd helyezzük egy olívaolajjal kikent tepsibe. Helyezzük mellé a csirkecombokat és szórjuk meg rozmaringgal. Süssük előmelegített sütőben 30 percig 200°C-on.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(2.8 / 5)

2.8 5 11
Értékeld a receptet!

11 személy értékelt

2,747 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Savanyúkáposztás csirkecombok

    Savanyú káposztás csirkecombok

  • Tyúktepertő csirkefarhátból

    Tyúktepertő csirkefarhátból

  • Ropogós sült csirke

    Ropogós sült csirke

  • Káposztaágyon sült csirkecombok

    Káposztaágyon sült csirkecombok

  • Sült csirkecomb mexikói rizzsel

    Sült csirkecomb mexikói rizzsel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    598 kcal
  • Zsír

    53.1g
  • Szénhidrát

    12g
  • Fehérje

    22.7g