Sajtos roló Gizitől

2015-03-19
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 40 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ropogósra sült leveles tészta, krémes-sajtos töltelékkel. Egyszerűen abbahagyhatatlan.

Ezeket szerezd be:

  • 1 cs leveles tészta
  • 10 dkg mascarpone (v. krémsajt)
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • 1 ek liszt
  • 1.5 dl tej
  • őrölt fehér bors

1. Lépés

Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel 12 egyenlő csíkra, majd szorosan úgy, hogy a tészta fedje egymást, tekerjük rá a formákra.
Ezután egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá egy tepsire.

2. Lépés

Tegyük be előmelegített forró sütőbe, majd süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd óvatosan szedjük le a formáról, és hűtsük ki teljesen.

3. Lépés

Egy serpenyőbe öntsük bele a tejet, majd adjuk hozzá a lisztet, a tojássárgáját, a mascarponét, 5 dkg reszelt sajtot, és ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután robotgéppel keverjük simára, majd tegyük fel a tűzre és szép lassan, állandó keverés mellett főzzük sűrűre.
Amikor a massza már elég sűrű, vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.

4. Lépés

A kihűlt masszához adjuk hozzá a vajat, és 5 dkg reszelt sajtot, majd robotgéppel keverjük alaposan össze. Amennyiben még szükséges, ízlés szerint sózzuk meg.

5. Lépés

Töltsük a sajtos masszát egy habzsákba, majd töltsük meg a teljesen kihűlt tésztarolókat. Ezután mindkét végét mártsuk bele a maradék reszelt sajtba.

6. Lépés

A rolókat csakis közvetlen fogyasztás előtt töltsük meg, hogy a tészta ne szívja magába a nedvességet, és jó ropogós maradjon.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 662 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos roló Marcsitól

  • Marcsi féle Sajtos roló

  • Ági féle Sajtos roló

  • Sajtos roló

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    785 kcal
  • Zsír

    64g
  • Szénhidrát

    33.3g
  • Fehérje

    20.4g
  • 266mg
  • Cukor

    2.6g