Ági féle Sajtos roló

2013-11-03
  • Hány főre: 5
  • Előkészítés: 2:0 p
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 2:30 p

Egy jó sajtos rolónak senki nem tud ellenállni. Ha otthon készítjük, akkor nem árt egy kis rutin, de nem nagy ördöngösség.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg Rama
  • 1,5 dl tejföl
  • Krémhez:
  • 0,5 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 3 evőkanál liszt
  • 25 dkg reszelt sajt

1. lépés

A tésztát összedolgozzuk és a hűtőszekrénybe tesszük, majd fél óránként hajtogatjuk, ezt a műveletet kb. 2 órán keresztül csináljuk. A habrolót betekerjük alufóliával, és tésztát kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk és egyenként feltekerjük a rudacskákra, megkenjük tojással és előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük.

2. lépés

Elkészítjük a krémet. 0,5 dl tejben két tojássárgáját és a lisztet, majd a reszelt sajtot felfőzzük. Ezzel a krémmel megtöltjük és a végeit reszelt sajtba mártjuk. Ebből a mennyiségből kb. 8 darab lesz. Ízletes, és finom másnap is. Érdemes kipróbálni, az egyszerűsége is miatt.

 

 

Hétvégén szinte mindig sütök valami új fajta receptet, akár gluténmentesen is.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

5 074 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sajtos roló Marcsitól

  • Sajtos roló Gizitől

  • Marcsi féle Sajtos roló

  • Sajtos roló

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    658 kcal
  • Zsir

    48.5g
  • Szénhidrát

    36.5g
  • Fehérje

    19.5g