Albondigas leves recept (mexikói húsgombóc leves)
2012-04-15- Típus: Gombóclevesek, Különleges levesek
- Nemzetiség: Mexikói
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Albondigas leves egy hagyományos mexikói recept. ALBONDIGAS azt jelenti: „fasírt, húsgolyó” spanyolul. A mexikói receptek markáns íze a cyenne-i borsnak, a mentalevélnek, a koriandernek, paradicsomszósznak és a sok hagymának köszönhető.
Hozzávalók
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
1 nagy gerezd fokhagyma, aprítva
3 liter csirke alaplé
1/2 csésze paradicsomszósz
30 dkg zöldbab
2 nagy sárgarépa, hámozott és szeletelt
1/3 csésze nyers fehér rizs
1 kg marha darált hús
1/4 csésze apróra vágott friss mentalevél
1/4 csésze apróra vágott petrezselyem
1 nyers tojás
Egy csipet cayenne-i bors
20 dkg fagyasztott vagy friss zöldborsó
1 teáskanál szárított oregánó
Só és bors
koriander
Recept elkészítése
1. Melegítsünk olajat egy nagy, vastag fenekű fazék közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és főzzük puhára, körülbelül 5 percig. Hozzáadjuk a fokhagymát és főzzük további 1 percig. Öntsük bele a húsleveskeveréket és a paradicsomszószt. Forraljuk fel és csökkentsük a hőfokot, majd kezdjük el párolni. Keverjük bele a sárgarépát és a zöldbabot.
2. Készítse elő közben a húsgombócot. Keverjük össze a húst a rizzsel, a mentalevéllel, adjunk hozzá petrezselymet, sót és borsot. Keverjük össze a nyers tojással, majd alakítsunk kicsi gombócokat.
3. Tegyük bele a húsgombócokat a fortyogó levesbe egyesével. Fedjük le és hagyjuk főni fél órát. A vége felé hozzáadjuk a borsót is. Fűszerezzük csipet oregánóval, megszórjuk sóval, borssal és egy csipet cayenne borssal ízlés szerint.
Tálaláskor díszítsük apróra vágott friss korianderrel.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 479 megtekintés