Alföldi húsgombóc leves
2013-11-25- Típus: Gombóclevesek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Egyszer készítettem darált húsból levest, ami annyira ízlett, hogy arra gondoltam elkezdek új variánsokat kipróbálni, sőt egy-egy saját verzió is készülőben van megszületni. :D Aki szereti a jó leveseket, ebben sem fog csalódni!
Ezeket szerezd be:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, ételízesítő
- olaj
- cérnametélt
- A gombóchoz:
- 50 dkg ízlés szerinti darált hús
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- kevés zsemlemorzsa
1. Lépés
A vöröshagymát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vagy karikára vágott zöldségeket és kicsit összepirítjuk.
Ezután felöntjük vízzel és fűszerezzük. Majd miután felforrt a petrezselymet is beletehetjük.
2. Lépés
Amíg fől a leves, a darált húst összekeverjük a tojással, a fűszerekkel és az apróra vágott vagy kinyomott fokhagymával, kevés zsemlemorzsát is beletéve, végül összegyúrjuk.
3. Lépés
Vizes kézzel, számunkra szimpatikus méretű, de azért nem túl nagy gombócokat formázunk, és a levesbe tesszük.
Lassú tűzön, készre főzzük.
Sós vízben kifőzött cérnametélttel, forrón tálaljuk :)
Értékelések
(4.5 / 5)
4 személy értékelt
6 584 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
272 kcal -
Zsír
6.6g -
Szénhidrát
21.4g -
Fehérje
31.2g -
Koleszterin
99mg -
Cukor
4.2g