Borsos csirkemáj zsírban sütve
2014-03-07- Típus: Májas ételek, Reggeli
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 1:40 p
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Mikor már unjuk a szalámikat, akkor jól jöhet egy kis zsírban sült csirkemáj, amit ehetünk frissen még melegen vagy miután kihűlt, napokig rájárhatunk erre a jó ki kenyérre pakolható finomságra! ;)
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg csirkemáj
- kb. 15 dkg zsír (sertés, kacsa, liba mindegy, akár vegyesen is lehet)
- több féle bors (fekete vagy fehér, ill. citrombors, színes bors stb.)
- továbbá, kevés pirospaprika a szép szín érdekében
- só ízlés szerint
1. Lépés
A megtisztított májat, aprózzuk, egy kisebb tepsibe helyezzük.
Rádaraboljuk a zsírt és készre sütjük.
Só nélkül sütjük, hogy ne keményedjen meg.
2. Lépés
Ha szépen kitisztul a zsír, akkor biztosan elkészült.
Ezután, megfűszerezzük a bors félékkel, paprikával, sózzuk és már fogyasztható is.
Ha későbbre hagynánk, akkor egy tálban zsírral felöntve hagyjuk megdermedni,
majd hűtőbe téve rájárunk kedvünkre! ;)
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 219 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
548 kcal -
Zsír
45.7g -
Szénhidrát
1.5g -
Fehérje
30.6g -
Koleszterin
725mg -
Cukor
0g