Borsos csirkemáj zsírban sütve

2014-03-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 1:40 p
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Mikor már unjuk a szalámikat, akkor jól jöhet egy kis zsírban sült csirkemáj, amit ehetünk frissen még melegen vagy miután kihűlt, napokig rájárhatunk erre a jó ki kenyérre pakolható finomságra! ;)

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg csirkemáj
  • kb. 15 dkg zsír (sertés, kacsa, liba mindegy, akár vegyesen is lehet)
  • több féle bors (fekete vagy fehér, ill. citrombors, színes bors stb.)
  • továbbá, kevés pirospaprika a szép szín érdekében
  • só ízlés szerint

1. Lépés

A megtisztított májat, aprózzuk, egy kisebb tepsibe helyezzük.
Rádaraboljuk a zsírt és készre sütjük.
Só nélkül sütjük, hogy ne keményedjen meg.

2. Lépés

Ha szépen kitisztul a zsír, akkor biztosan elkészült.
Ezután, megfűszerezzük a bors félékkel, paprikával, sózzuk és már fogyasztható is.
Ha későbbre hagynánk, akkor egy tálban zsírral felöntve hagyjuk megdermedni,
majd hűtőbe téve rájárunk kedvünkre! ;)

 

 

 

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , ,

Sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,440 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Húsvéti reggeli sonkával-tojással és pestos toasttal

  • Gyümölcsös és diós zabkása szójatejjel

  • Kókuszos-vaníliás quinoa & chia kása

  • English Breakfast – Angol Reggeli

  • Sült libamáj

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    548 kcal
  • Zsír

    45.7g
  • Szénhidrát

    1.5g
  • Fehérje

    30.6g
  • Koleszterin

    725mg
  • Cukor

    0g