Zöldséges csirkeragu
2013-04-04- Típus: Ragu, Zöldséges csirke receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Vettem az egyik hipermarketben csirkeszárnyakat és otthon úgy döntöttem, hogy valami csirkeragu félét készítek belőle. Ez lett belőle.
Ezeket szerezd be:
- 60 dkg Csirkeszárny
- 2 db Sárgarépa
- 2 db Vöröshagyma
- 20 dkg Gomba
- 30 dkg Mexikói zöldséges mix
- 2,5 dl Húsleves (kockából)
- 2 evőkanál Olaj
- 1 csokor Petrezselyemzöld
- Só
- Bors
1. lépés
A csirkeszárnyakat olajon elősütjük. Ha kész, kivesszük és a visszamaradt zsírjában üvegesre pirítjuk az apóra vágott hagymát, répát, gombát és a zellert. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát és a mexikói zöldséges mixet is.
2. lépés
Az elősütött csirkeszárnyakat visszatesszük, sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük a finom húslevessel. Ezután már csak közepes fokozaton puhára pároljuk és az étel elkészülte előtt pár perccel apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Tipp: Párolt rizzsel vagy krumplival isteni.
Értékelések
(4.8 / 5)
5 személy értékelt
6 041 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
429 kcal -
Összes Zsír
18,5 g -
Koleszterin
134 mg -
Szénhidrát
15,5 g -
Cukor
5,9 g -
Fehérje
47,9 g