Zöldséges csirkeragu

2013-04-04
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Vettem az egyik hipermarketben csirkeszárnyakat és otthon úgy döntöttem, hogy valami csirkeragu félét készítek belőle. Ez lett belőle.

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg Csirkeszárny
  • 2 db Sárgarépa
  • 2 db Vöröshagyma
  • 20 dkg Gomba
  • 30 dkg Mexikói zöldséges mix
  • 2,5 dl Húsleves (kockából)
  • 2 evőkanál Olaj
  • 1 csokor Petrezselyemzöld
  • Bors

1. lépés

A csirkeszárnyakat olajon elősütjük. Ha kész, kivesszük és a visszamaradt zsírjában üvegesre pirítjuk az apóra vágott hagymát, répát, gombát és a zellert. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát és a mexikói zöldséges mixet is.

2. lépés

Az elősütött csirkeszárnyakat visszatesszük, sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük a finom húslevessel. Ezután már csak közepes fokozaton puhára pároljuk és az étel elkészülte előtt pár perccel apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Tipp: Párolt rizzsel vagy krumplival isteni.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

3,618 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldborsós pulykamell falatok paradicsommal

  • Fehérboros csirkemell párolt brokkolival és káposztával

  • Zöldséges csirkeszárny

  • Burgundi marharagu

  • Kapros cukkinis csirkemell

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    429 kcal
  • Összes Zsír

    18,5 g
  • Koleszterin

    134 mg
  • Szénhidrát

    15,5 g
  • Cukor

    5,9 g
  • Fehérje

    47,9 g