Mézes puszedli
2012-12-23- Típus: Puszedli
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 25 perc
A mézes puszedli is van nálunk olyan népszerű, mint a mézeskalács, ezért én is mindig készítek a családnak. Az a jó benne, hogyha egy légmentesen zárható dobozban tároljuk, akkor egészen januárig kitart. Már ha el nem fogy előtte :)
Ezeket szerezd be:
- Puszedlikhez:
- 600 g liszt
- 25 dkg méz
- 4 evőkanál tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg zsír
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
- 1 tk mézes sütemény fűszer
- egyéb fűszer ízlés szerint
- 1 egész tojás és 3 tojás sárgája
- Mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- őrölt dió, fahéj, kókuszreszelék, kakaó
- 2 tojásfehérje
1. lépés
A tojásokat felverjük, majd összekeverjük a cukorral és habosra keverjük. Sorjában hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tésztát összegyúrjuk. A tésztát becsomagoljuk, majd legalább 2 órára hűtőbe rejtjük, de a legjobb, ha egy egész éjszakára.
2. lépés
A tésztából puszedli méretű golyókat gyúrunk, majd lisztezett sütőlapon, 160°C-ra előmelegített sütőben megsütjük őket.
A mázhoz a tojásfehérjét gőz fölött elkeverjük a cukorral, ebbe tehetünk őrölt mandulát, diót, kókuszreszeléket, fahéjat, kakaót. A puszedliket belemártjuk ebbe a krémbe, majd tálcára sorakoztatjuk őket és megvárjuk míg megköt rajta a máz.
Értékelések
(5 / 5)
6 személy értékelt
8 321 megtekintés