Mézes puszedli

2012-12-23
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A mézes puszedli is van nálunk olyan népszerű, mint a mézeskalács, ezért én is mindig készítek a családnak. Az a jó benne, hogyha egy légmentesen zárható dobozban tároljuk, akkor egészen januárig kitart. Már ha el nem fogy előtte :)

Ezeket szerezd be:

  • Puszedlikhez:
  • 600 g liszt
  • 25 dkg méz
  • 4 evőkanál tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg zsír
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk mézes sütemény fűszer
  • egyéb fűszer ízlés szerint
  • 1 egész tojás és 3 tojás sárgája
  • Mázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • őrölt dió, fahéj, kókuszreszelék, kakaó
  • 2 tojásfehérje

1. lépés

A tojásokat felverjük, majd összekeverjük a cukorral és habosra keverjük. Sorjában hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tésztát összegyúrjuk. A tésztát becsomagoljuk, majd legalább 2 órára hűtőbe rejtjük, de a legjobb, ha egy egész éjszakára.

2. lépés

A tésztából puszedli méretű golyókat gyúrunk, majd lisztezett sütőlapon, 160°C-ra előmelegített sütőben  megsütjük őket.

A mázhoz a tojásfehérjét gőz fölött elkeverjük a cukorral, ebbe tehetünk őrölt mandulát, diót, kókuszreszeléket, fahéjat, kakaót. A puszedliket belemártjuk ebbe a krémbe, majd tálcára sorakoztatjuk őket és megvárjuk míg megköt rajta a máz.

 

Rutinos kétgyermekes családanyaként mindig is szerettem sütni-főzni. Igaz, hogy két gyerekem már felnőtt, de most magamnak és a páromnak főzök szívesen.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 6
Értékeld a receptet!

6 személy értékelt

8 321 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Extra csokis puszedli

  • Kávés puszedli

  • Diós puszedli