Tengeri halfilés rizs rákfarokkal

2013-09-22
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 50 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A kedvesem tudja, hogy oda vagyok a különleges ételekért. Legutóbbi bevásárlásnál vettünk fagyasztott tengeri halat és kicsi rákfarkakat. Kérdeztem, hogy mi lesz ez, de csak annyit mondott, hogy meglátom. Megláttam, meg is ettem, nagyon finom volt!

Ezeket szerezd be:

  • 60 dkg Tengerihal-filé
  • 20 dkg Rákfarok
  • 30 dkg Rizs
  • 2 db Vöröshagyma
  • 2 db Paradicsom
  • 1 db Sárgarépa
  • Bors
  • 1 szál Petrezselyem
  • 1 db kicsi Saláta
  • - : : : Öntet : : : -
  • 1 db Tojás
  • 1-2 kiskanál Mustár
  • 1 db Joghurt

1. lépés

Elsőnek is puhára pároljuk a rizst. A sárgarépát tetszésre, a petrezselymet és a vöröshagymát apróra vágjuk. A tengerihal-filét kockákra szeleteljük, és sóval, borssal jól beízesítjük.

2. lépés

Egy másik edényben puhára pároljuk a vöröshagymát és a sárgarépát, majd hozzáadjuk a felvágott halfilét és a rákfarkat. Petrezselyemmel megszórjuk, majd készre főzzük.

3. lépés

Mártással folytatjuk. A mustárt, tojást és joghurtot alaposan összekeverjük. Keverés közben ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.

4. lépés

Ha mindezzel kész vagyunk, akkor répás-hagymás-halas alapot összekeverjük a kis darabokra tépkedett salátával, a gerezdekre vágott paradicsommal és persze a rizzsel. Legvégül az öntetet öntsük rá.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

777 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Brokkolis garnélarák

  • Fehérboros garnélarák

  • Kagyló vegyes zöldséggel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    534 kcal
  • Összes Zsír

    8,9 g
  • Koleszterin

    178 mg
  • Szénhidrát

    74,8 g
  • Cukor

    7,1 g
  • Fehérje

    36,6 g