Zöldborsóleves csipetkével

2014-12-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Te is szereted a zöldborsólevest? Nekem az egyik kedvencem.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 db húsleveskocka
  • 0.5 evőkanál liszt
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 2 db chilipaprika
  • só (ízlés szerint)
  • - : : : A csipetkéhez: : : : -
  • 1 db tojás
  • 1 dl víz
  • 2,5 dkg finomliszt (amennyit felvesz)
  • só (ízlés szerint)

1. Lépés

A vajon megdinsztelem a hagymát, a végén hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, megfuttatom a zöldségeket, majd beleteszem a borsót is.

2. Lépés

Teszek hozzá egy kevés lisztet, megszórom paprikával, s felengedem vízzel. Adok hozzá húsleveskockát, borsot, apróra vágott petrezselymet, chilipaprikát.

3. Lépés

Meggyúrom a csipetkét.

4. Lépés

Amikor már majdnem megfőtt a leves, belemorzsolom a csipetkét.

5. Lépés

Felforralom, s máris tálalok.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 303 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zöldborsóleves répával és csipetkével

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    415 kcal
  • Zsír

    9,8 g
  • Koleszterin

    98 mg
  • Szénhidrát

    63,8 g
  • Cukor

    20,7 g
  • Fehérje

    20,1 g