Töltött pisztráng

2013-07-31
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A pisztrángot mi nagyon szeretjük. Most olyat készítettünk, mint még soha, de marha finom lett.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db Pisztráng
  • 250 g konzerves Tonhal
  • 1 Tojássárgája
  • 2 Tojásfehérje
  • 1 db Citrom
  • 0,5 dl Tejszín
  • Petrezselyem
  • Snidling
  • - : : : Mártás : : : -
  • 2 dl Tejszín
  • 5 dkg Mazsola

1. lépés

A pisztrángoknak kivesszük a gerincét, sózzuk és citrommal meglocsoljuk. Ezután a konzerves tonhalat tojássárgájával, tejszínnel, petrezselyemmel és snidlinggel összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tonhalas krémhez.

2. lépés

A halakat megtöltjük a töltelékkel (ha szét akar jönni, akkor tűzzük össze), tepsibe helyezzük, kb 1 dl vizet aláöntünk és olyan 20-25 percig 200 fokon sütjük. Amíg sül, addig a tejszínt és a mazsolát lassú tűzön krémesre főzzük. A kész tejszínes-mazsolás krémmel meglocsoljuk a pisztrángokat. 5 percig még visszatesszük sülni és melegen tálaljuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1,610 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sült lazacfilé mángold ágyon csiperkegombával

  • Pisztráng kapor mártással

  • Aranykeszeg sóban sütve

  • Tonhallal töltött paprika sajttal

  • Paprikás tengeri hal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    687 kcal
  • Összes Zsír

    30,3 g
  • Koleszterin

    266 mg
  • Szénhidrát

    13,2 g
  • Cukor

    8,9 g
  • Fehérje

    86,6 g