Gyümölcsös mascarpone
2012-11-15- Típus: Gyümölcsös desszert
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 7 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ki ne szeretné a mascarponet. Ezernyi felhasználása lehetséges. Sok gyümölccsel iszonyatosan finom!
Ezeket szerezd be:
- 1/2 csésze (125 ml) áfonyalé
- 1/2 csésze (125 ml) citrom- vagy lime leve (vagy a kettő keveréke)
- 1 evőkanál limehéj
- 1 evőkanál citromhéj
- 1 tojás
- 1/2 csésze cukor
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 250 ml tejszín
- 250 ml Mascarpone
- 1 teáskanál vanília
- 300 g babapiskóta
- 3 csésze gyümölcs (málna, eper, cseresznye, narancs stb.)
1. lépés
Egy lábasba öntsük az áfonyalevet, a citrom vagy lime levét és a reszelt héját, majd forraljuk fel. Verjük fel a tojást a fele cukorral, amíg keverék sűrű és krémes állagú lesz. Keverjük hozzá a kukoricakeményítőt.
2. lépés
Merjünk a tojásos krémhez a meleg áfonyás léből, majd fokozatosan öntsük a krémet a lábasba. Főzzük, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
3. lépés
Verjük fel a tejszínt a maradék cukorral, keverjük bele a Mascarpone-t és a vaníliát. Egy szép üvegtálban rétegezzük a babapiskótát, a gyümölcsöket, a mascarpones krémet és az áfonyás krémet, vagy tetszés szerint. A tetejét díszítsük gyümölcsökkel, tejszínhabbal.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 032 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
346 kcal -
Zsír
8.6g -
Szénhidrát
61.2g -
Fehérje
8.3g