Gyümölcsös mascarpone

2012-11-15
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 7 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ki ne szeretné a mascarponet. Ezernyi felhasználása lehetséges. Sok gyümölccsel iszonyatosan finom!

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 csésze (125 ml) áfonyalé
  • 1/2 csésze (125 ml) citrom- vagy lime leve (vagy a kettő keveréke)
  • 1 evőkanál limehéj
  • 1 evőkanál citromhéj
  • 1 tojás
  • 1/2 csésze cukor
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 250 ml tejszín
  • 250 ml Mascarpone
  • 1 teáskanál vanília
  • 300 g babapiskóta
  • 3 csésze gyümölcs (málna, eper, cseresznye, narancs stb.)

1. lépés

Egy lábasba öntsük az áfonyalevet, a citrom vagy lime levét és a reszelt héját, majd forraljuk fel. Verjük fel a tojást a fele cukorral, amíg keverék sűrű és krémes állagú lesz. Keverjük hozzá a kukoricakeményítőt.

2. lépés

Merjünk a tojásos krémhez a meleg áfonyás léből, majd fokozatosan öntsük a krémet a lábasba. Főzzük, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

3. lépés

Verjük fel a tejszínt a maradék cukorral, keverjük bele a Mascarpone-t és a vaníliát. Egy szép üvegtálban rétegezzük a babapiskótát, a gyümölcsöket, a mascarpones krémet és az áfonyás krémet, vagy tetszés szerint. A tetejét díszítsük gyümölcsökkel, tejszínhabbal.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,717 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

  • Eper tojáslikőrrel és tejszínhabbal

  • Sárgadinnye vaníliafagylalttal és brandyvel

  • Flambírozott körte vaníliafagylalttal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    346 kcal
  • Zsír

    8.6g
  • Szénhidrát

    61.2g
  • Fehérje

    8.3g