Zabpelyhes csokis keksz
2017-12-03- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 35 perc
Imádom a következő receptet, mert könnyű elkészíteni és egy diétás édességről van szó, amit bátran becsomagolhatunk a gyereknek is tízóraira. Csak győzzük újrasütni. :)
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg zabliszt
- 20 dkg aprószemű zabpehely
- 5 dkg zabkorpa
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 15 dkg margarin (light)
- 1 nagyobb alma
- 1 marék mazsola
- 10 dkg nyírfacukor (vagy édesítőszer)
- 1 evőkanál szénhidrát csökkentett kakaó
- 1 mk sütőpor
- 1 kk fahéj
- 2 evőkanál citromlé
- 3 dkg étcsokoládé
- 5 dkg apróra tört dió (vagy mandula, törökmogyoró stb.)
1. lépés
A mazsolát beáztatjuk kevés meleg vízbe, majd összepürésítjük. Az almát lereszeljük, leszórjuk kis fahéjjal és citromlevet locsolunk rá (1-2 evőkanál). Hozzáöntjük a cukrot (vagy édesítőt), a mazsolát és margarint, majd jól összedolgozzuk a masszát.
2. lépés
Ezután következik a sütőporral elkevert liszt, a zabkorpa, zabpehely, szénhidrát csökkentett kakaó és egy kis útifűmaghéj. Szórhatunk bele némi apróra vágott csokit, diót, egyéb magvakat.
3. lépés
Előveszünk egy sütőpapírral bélelt tepsit, a tésztából vizes kézzel kis gombócokat csípünk le, majd a sütőpapírra tesszük és keksz formára lapítjuk őket. 200°C fokon 20-25 perc alatt készre sülnek.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
6 024 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
922,9 kcal -
Zsír
47,13g -
Koleszterin
1,73 mg -
Szénhidrát
110,21 g -
Cukor
41,87 g -
Fehérje
17,94 g