Zabpelyhes csokis keksz

2017-12-03
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Imádom a következő receptet, mert könnyű elkészíteni és egy diétás édességről van szó, amit bátran becsomagolhatunk a gyereknek is tízóraira. Csak győzzük újrasütni. :)

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg zabliszt
  • 20 dkg aprószemű zabpehely
  • 5 dkg zabkorpa
  • 2 evőkanál útifűmaghéj
  • 15 dkg margarin (light)
  • 1 nagyobb alma
  • 1 marék mazsola
  • 10 dkg nyírfacukor (vagy édesítőszer)
  • 1 evőkanál szénhidrát csökkentett kakaó
  • 1 mk sütőpor
  • 1 kk fahéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg apróra tört dió (vagy mandula, törökmogyoró stb.)

1. lépés

A mazsolát beáztatjuk kevés meleg vízbe, majd összepürésítjük. Az almát lereszeljük, leszórjuk kis fahéjjal és citromlevet locsolunk rá (1-2 evőkanál). Hozzáöntjük a cukrot (vagy édesítőt), a mazsolát és margarint, majd jól összedolgozzuk a masszát.

2. lépés

Ezután következik a sütőporral elkevert liszt, a zabkorpa, zabpehely, szénhidrát csökkentett kakaó és egy kis útifűmaghéj. Szórhatunk bele némi apróra vágott csokit, diót, egyéb magvakat.

3. lépés

Előveszünk egy sütőpapírral bélelt tepsit, a tésztából vizes kézzel kis gombócokat csípünk le, majd a sütőpapírra tesszük és keksz formára lapítjuk őket. 200°C fokon 20-25 perc alatt készre sülnek.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

308 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokis, kesudiós és áfonyás cookie

  • Gyömbéres-csokis cookie

  • Pekándiós keksz

  • Gyömbéres korong

  • Fehér csokis cookie recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    922,9 kcal
  • Zsír

    47,13g
  • Koleszterin

    1,73 mg
  • Szénhidrát

    110,21 g
  • Cukor

    41,87 g
  • Fehérje

    17,94 g