Csokis, kesudiós és áfonyás cookie

2016-11-07
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 12 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ezek a finom kekszek tele vannak csokoládé darabokkal, és szárított gyümölcsdarabkákkal, amik nagyon jól kiegészítik egymást.

Ezeket szerezd be:

  • 100g kesudió
  • 140g sótlan vaj
  • 250g sima liszt
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 200g porcukor
  • 100g mogyoróvaj
  • 1 nagy tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 1/2 teáskanál só
  • 50g szárított áfonya
  • 200g étcsokoládé

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Tegyük a kesudiót egy serpenyőbe és pirítsuk 5-7 percig, amíg aranyszínűek lesznek. Hagyjuk lehűlni, majd durván daraboljuk fel.

2. lépés

Vajazzunk ki egy tepsit, majd fedjük be sütőpapírral. Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és 1/2 teáskanál sót egy nagy tálba, majd keverjük össze a cukorral. Vágjuk a vajat durva kockákra, és adjuk hozzá a keverékhez, és tegyük a mogyoróvajat is tálba. Dörzsöljük össze, amíg morzsa állagú nem lesz.

3. lépés

Tegyük a tojásokat és a mézet is a tálba, majd keverjünk belőle lágy tésztát. Jöhet hozzá a darabokra tört csoki, a kesudió és az áfonya. Csak nagyjából keverjük össze.

4. lépés

Körülbelül egy evőkanálnyi adagokat csípjünk le a tésztából, formáljunk belőle golyóformákat a két tenyerünkkel. Tegyük a tepsire őket, viszonylag messze egymástól.

5. lépés

Süssük 12-14 percig őket, amíg szép aranybarna színűk nem lesz. Ekkor tegyük őket egy rácsra hűlni, csak akkor vegyük le a sütőpapírról, amikor már eléggé lehűltek.

A tészta le is fagyasztható, így bármikor előkaphatjuk, ha mondjuk hirtelen vendégek toppannának be.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 079 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes csokis keksz

  • Gyömbéres-csokis cookie

  • Pekándiós keksz

  • Gyömbéres korong

  • Fehér csokis cookie recept