Gyömbéres korong

2014-05-26
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A következő recept egy barátnőmtől származik. Iszonyatosan könnyű és kávé, tea mellé is kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 8 dkg barna cukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 0,5 tk só
  • 1 tk fahéj
  • 2 púpos tk gyömbér
  • 30 dkg liszt
  • forgatáshoz barna cukor

1. Lépés

Az olvasztott vajat összekeverjük a kétféle cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hozzákeverem a tojást, a vaníliát, fahéjat, a citromhéjat, szódabikarbónát, sót és a gyömbért.

2. Lépés

Kanalanként hozzászórjuk a lisztet, majd jól összekeverjük. A tésztát becsomagoljuk, majd hűtőbe tesszük. Ennél a lépésnél akár le is fagyasztható. Legalább 1 órát hagyjuk a hűtőben.

3. Lépés

Aztán a tésztából diónyi darabokat csípünk le, gömbölyítjük, majd megforgatjuk barna cukorban. Sütőpapírra tesszük, egyenként viszonylag messze egymástól, mert sütés közben megnőnek! Lelapítjuk, majd 190C°-on 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

2 318 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zabpelyhes csokis keksz

  • Csokis, kesudiós és áfonyás cookie

  • Gyömbéres-csokis cookie

  • Pekándiós keksz

  • Fehér csokis cookie recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    880 kcal
  • Zsír

    42.5g
  • Szénhidrát

    116.9g
  • Fehérje

    9.8g
  • Koleszterin

    148mg
  • Cukor

    57.1g