Buffalo pulykacombok
2012-04-01- Típus: Bundás húsok, Grill
- Nemzetiség: Amerikai
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 5-6
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Amerikai foci, labdarúgás, bajnoki szezon. Sportbárok, sör, darts, billiárd és az elengedhetetlen csípős fűszeres Buffalo pulykacombok.
Ezeket szerezd be:
- Fejenként 4-5 pulykaszárny vagy comb
- 3 evőkanál vaj
- 4 evőkanál csípős paprika
- 1 evőkanál chili szósz
- 1/2 tk só
- 1/2 tk bors
- 1 evőkanál olivaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg a combokat a felesleges bőröktől és jól mossuk meg őket, majd mindegyiket helyezzük egy nagyobb sütőzacskóba. (A nagyobb szupermarketekben lehet ilyet kapni.) Ha sok szárnyat csinálunk több személyre, akkor ügyeljünk, hogy a zacskó ne legyen nagyon nehéz, nehogy kiszakadjon.
2. Következő lépésben elkészítjük a pácot. Keverjük össze az olvasztott vajat, a chili szószt, a paprikát, az apróra reszelt fokhagymát, olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Öntsünk a zacskó(k)ba az elkészítette pácból és óvatosan rázogassuk meg, hogy a combok összes felét bevonja a finom pác. Szobahőmérsékleten hagyjuk pácolódni a husikat legalább fél-1 órán át, de jobb ha egy egész éjszakán át érni hagyjuk.
3. A pácolósás után vegyük ki a combokat a zacskóból és még utoljára forgassuk meg a zacskóban található szószban. Izzítsuk be a grill sütőt vagy egyszerűen süssük meg őket egy tepsiben kevés olívaolajon vagy vajon, egészen addig, ameddig szép aranybarna színük nem lesz.
Tálalhatjuk kék sajt mártással vagy akár sült krumplival, pirított hagymakarikákkal.
Kék sajt mártás elkészítése:
Keverjük össze a következő összetevőket: – tejföl, majonéz, kék sajt, ecet, és fokhagyma – egy robotgéppel. Dolgozzuk a keveréket simára és hagyjuk a hűtőben hűlni tálalás előtt.
Az elkészített étel akár kiváló előétel lehet, de főfogásként is készíthetjük egy grillpartyn.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
4 020 megtekintés