Vaníliás panna cotta eperszósszal
2012-07-03- Típus: Panna cotta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 35 perc
Panna cotta, panna cotta. Finom kocsonyás, hideg desszert, ami lágyan olvad el a szánkban.
Ezeket szerezd be:
- 300 ml tejszín (zsíros)
- 1,5 lap zselatin
- 50 g vaníliás cukor
- 1/2 tk vanília aroma
- 250 g friss eper
- 1 evőkanál méz
1. Lépés
Áztassuk a zselatint hideg vízbe legalább öt percig. Közben egy lábasban melegítsük fel a tejszínt, cukrot és a vanília aromát. Keverjük össze, amíg a cukor feloldódik. Tegyük hozzá a zselatint, és keverjük, amíg az teljesen fel nem oldódik. Öntsük kis üvegcsékbe, poharakba és tegyük a hűtőbe legalább négy órán keresztül.
2. Lépés
Készítsük el a tetejére az epres szószt.
Hozzávalók:
250 g friss eper
1 evőkanál méz
Keverjük össze a fele epret a sziruppal egy turmixgépben vagy egy botmixer segítségével. Vágjuk a többi epret apró kockákra, és adjuk hozzá a keverékhez. Tegyük hideg helyre, és amikor a panna cotta eléggé megszilárdult, tálalás előtt kanalazzunk a tetejére.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
8 151 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
201 kcal -
Összes zsír
4,4 g -
Szénhidrát
22,9 g -
Fehérje
0,9 g