Panna cotta erdei gyümölcsös dressinggel
2018-03-08- Típus: Panna cotta
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ha nincs otthon friss gyümölcs, akkor fagyasztott gyümölcsből is elkészíthetjük ezt a finomságot.
Ezeket szerezd be:
- Panna cottához:
- 0.5 l habtejszín
- 20 g zselatin
- 1 ek vanília kivonat
- 20 dkg barna cukor
- Dressinghez:
- 0.5 ek vaj
- 2 ek barna cukor
- 100 g málna
- 100 g áfonya
- 100 g eper
- 100 g piros ribizli
- 1 dl fehérbor
1. lépés
A tejszínt állandó kevergetés mellett felmelegítjük a zselatinnal, a vanília kivonattal, cukorral. Amikor látjuk, hogy buborékosodni kezd, azonnal húzzuk le a tűzről.
2. lépés
Ezután vegyünk elő négy szép poharat vagy felfújt formát, és osszuk el benne a krémet. Legalább 3-4 órára tegyük hűtőbe.
3. lépés
A gyümölcsöket mossuk meg, a nagyobb epreket vágjuk kockákra. Egy kis lábasban olvasszuk meg a vajat, majd jöhetnek rá a gyümölcsök.
4. lépés
Felöntjük a borral, azzal sűrűre forraljuk. Szórhatunk hozzá egy kis cukrot. Ne főzzük szét, nem kell teljesen pépesre főzni a gyümölcsöket.
5. lépés
Elővesszük a poharakat, majd a szószt a tetejére öntjük. Visszatesszük még egy kicsit a hűtőbe, utána szolgálhatjuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 288 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
705,38 kcal -
Zsír
39,91 g -
Koleszterin
5,38 mg -
Szénhidrát
76,84 g -
Cukor
70,35 g -
Fehérje
10,06 g