Panna cotta erdei gyümölcsös dressinggel

2018-03-08
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ha nincs otthon friss gyümölcs, akkor fagyasztott gyümölcsből is elkészíthetjük ezt a finomságot.

Ezeket szerezd be:

  • Panna cottához:
  • 0.5 l habtejszín
  • 20 g zselatin
  • 1 ek vanília kivonat
  • 20 dkg barna cukor
  • Dressinghez:
  • 0.5 ek vaj
  • 2 ek barna cukor
  • 100 g málna
  • 100 g áfonya
  • 100 g eper
  • 100 g piros ribizli
  • 1 dl fehérbor

1. lépés

A tejszínt állandó kevergetés mellett felmelegítjük a zselatinnal, a vanília kivonattal, cukorral. Amikor látjuk, hogy buborékosodni kezd, azonnal húzzuk le a tűzről.

2. lépés

Ezután vegyünk elő négy szép poharat vagy felfújt formát, és osszuk el benne a krémet. Legalább 3-4 órára tegyük hűtőbe.

3. lépés

A gyümölcsöket mossuk meg, a nagyobb epreket vágjuk kockákra. Egy kis lábasban olvasszuk meg a vajat, majd jöhetnek rá a gyümölcsök.

4. lépés

Felöntjük a borral, azzal sűrűre forraljuk. Szórhatunk hozzá egy kis cukrot. Ne főzzük szét, nem kell teljesen pépesre főzni a gyümölcsöket.

5. lépés

Elővesszük a poharakat, majd a szószt a tetejére öntjük. Visszatesszük még egy kicsit a hűtőbe, utána szolgálhatjuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

597 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vaníliás panna cotta karamellizált naranccsal

  • Narancsos-mákos panna cotta

  • Citromos panna cotta

  • Epres panna cotta

  • Kávés panna cotta recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    705,38 kcal
  • Zsír

    39,91 g
  • Koleszterin

    5,38 mg
  • Szénhidrát

    76,84 g
  • Cukor

    70,35 g
  • Fehérje

    10,06 g