Vaníliás panna cotta karamellizált naranccsal
2016-03-09- Típus: Panna cotta
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 50 perc
Annyira finom, hogy nem leszünk képesek egy adagnál megállni. :)
Ezeket szerezd be:
- Panna cotta:
- 6 zselatin levél
- 125ml tej
- 2 narancs héja
- 2 vanília rúd kikapart magja
- 140g porcukor
- 1,2 liter tejszín
- Szirup:
- 250g cukor
- 5 evőkanál Grand Marnier
- 5 narancs leve
1. lépés
Helyezzük a zselatint és a tejet egy kis lábasba, majd hagyjuk ázni egy kicsit a zselatint. Közben tegyük fel a narancshéjat, vaníliát és a cukrot egy lábasba 800ml tejszínnel. Felforraljuk.
2. lépés
Főzzük alacsony lángon, amíg a keverék kb egyharmadára csökken. Amíg a krémet főzzük, távolítsuk el a zselatint a tejből, tegyük félre, majd kezdjük el felmelegíteni a tejet. Ha elég meleg, de még nem forr, hozzáadjuk az áztatott zselatint és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik. Adjuk hozzá a meleg tejszínt, keverjük át párszor, majd hagyjuk kihűlni.
3. lépés
Enyhén verjük fel a maradék tejszínt, majd forgassuk bele a zselatinos-vaníliás keverékbe. Öntsük a keveréket kis pudingos tálkákba, tegyük a hűtőbe legalább 5 órára.
4. lépés
Míg a panna cotta szépen megdermed, elkészítjük a karamellizált narancsot. Tegyük a cukrot egy tapadásmentes lábasba, majd főzzünk belőle karamellt. Öntsük hozzá a Grand Marniert és a narancslét – ettől a karamell kissé megkeményedik, így főzzük alacsony lángon, folyamatosan kevergetve, amíg elég szirupos állagú lesz. Vegyük le a tűzről.
5. lépés
Amikor letelt az 5 óra, vegyük ki a pudingos tálkákat, és mindegyiket borítsuk rá egy-egy mutatós tányérra. Ha kell, a formákat előtte áztassuk forró vízbe, attól könnyebben kijönnek. Díszítsük néhány gerezd naranccsal és csorgassuk le a sziruppal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 424 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
819 kcal -
Zsír
65g -
Fehérje
6g -
Szénhidrát
52g -
Cukor
52g -
Só
0.13g