Kukoricás-gombás csirkesaláta

2013-02-11
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Könnyed saláta, könnyed vacsorára. Tejszínnel leöntve is isteni, főleg megvendégeléskor szoktam készíteni, mert gyorsan kész van, főtt tojással kiegészítve Húsvétkor is kiváló. Fogyókúrázóknak szintén ideális vacsora!

Ezeket szerezd be:

  • 500 g csirkemell
  • 500 g jégsaláta vagy vegyes saláta
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 db kis üveges gomba
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk grillfűszer
  • 100 g koktélparadicsom
  • 1 citrom leve
  • só, bors ízlés szerint

1. lépés

A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd egy kevéske olajon megpirítjuk. Amikor a hús puha, hozzáadjuk a gombát (üvegessel gyorsabban végezhetünk) és a kukoricát. Kevergetve összepirítjuk, amíg minden finom puha lesz.

2. lépés

A jégsalátát megmossuk, lecsepegtetjük, és darabokra tépkedjük. (Szintén gyorsabb, ha előre zacskózott fajtát választunk.) Egy nagy tálba tesszük a félbevágott koktélparadicsommal együtt. Lelocsoljuk egy kis citromlével, majd mikor a húsos keverék lehűlt, a tetejére halmozzuk. Finom mozdulatokkal összekeverjük, majd azonnal tálaljuk.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3,339 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkés-avokádós saláta

  • Csirkés görög saláta

  • Zöldséges csirkesaláta

  • Csirkemellsaláta uborkával

  • Uborkás csirkemell saláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    301 kcal
  • Zsír

    8.5g
  • Szénhidrát

    14.8g
  • Fehérje

    43.9g