Karamellkrémes torta

2014-01-09
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 1:10 p

Nagyon finom karamelles torta. Unokám kérésére készült.

Ezeket szerezd be:

  • A torta hozzávalói:
  • 4 tojás
  • 10 deka liszt
  • 8 deka cukor
  • fél csg sütőpor
  • fél deci olaj
  • 2 kanál víz
  • csipet só
  • A krém hozzávalói:
  • 10 deka porcukor
  • 4 deka darált dió
  • 2 csg karamellás puding
  • 5 deci tej
  • 6-7 deka cukor
  • 4 deci tejszín
  • 4 deka porcukor
  • csokoládé a díszítéshez

1. Lépés

A tojásokat szétválasztom, a sárgáját fele cukorral, vízzel és olajjal kikeverem. A lisztben a sütőport elkeverem.
A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verem. A sárga masszába a fehérjehabot óvatosan beleforgatom, hogy a hab ne törjön össze.

2. Lépés

Végül a sütőporos lisztet adom hozzá. Olajjal kikent morzsával hintett tortaformába (torta formám 20 centis) sütöm 170 fokon.
A kihűlés után 3 egyforma lapra felvágom és a krémmel megtöltöm.

3. Lépés

A krém készítése:
A 10 deka porcukrot megpirítom, hozzáadom a darált diót és olajjal lekent márvány lapra kiöntöm. Amikor kihűlt, apróra összezúzom.
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm.

4. Lépés

A tejszínt a porcukorral habbá verem.
A kihűlt pudinghoz az összezúzott karamellt hozzáadom, illetve a tejszínhab felét.
Ezzel a krémmel a lapokat megtöltöm. A tetejét habbal és csokival díszítem.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 106 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Karamell torta Szanitól

  • Karamellás, tejszínes torta

  • Csokis-karamellás torta

  • Karamellás sajttorta

  • Torta vaníliafagylalttal, narancsjammel és brandyvel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    516 kcal
  • Zsír

    27.5g
  • Szénhidrát

    60.1g
  • Fehérje

    60.1g
  • Koleszterin

    126mg
  • Cukor

    44.3g