Karamellkrémes torta
2014-01-09- Típus: Karamelltorta
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 25 perc
- Elkészítés: 1:10 p
Nagyon finom karamelles torta. Unokám kérésére készült.
Ezeket szerezd be:
- A torta hozzávalói:
- 4 tojás
- 10 deka liszt
- 8 deka cukor
- fél csg sütőpor
- fél deci olaj
- 2 kanál víz
- csipet só
- A krém hozzávalói:
- 10 deka porcukor
- 4 deka darált dió
- 2 csg karamellás puding
- 5 deci tej
- 6-7 deka cukor
- 4 deci tejszín
- 4 deka porcukor
- csokoládé a díszítéshez
1. Lépés
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját fele cukorral, vízzel és olajjal kikeverem. A lisztben a sütőport elkeverem.
A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verem. A sárga masszába a fehérjehabot óvatosan beleforgatom, hogy a hab ne törjön össze.
2. Lépés
Végül a sütőporos lisztet adom hozzá. Olajjal kikent morzsával hintett tortaformába (torta formám 20 centis) sütöm 170 fokon.
A kihűlés után 3 egyforma lapra felvágom és a krémmel megtöltöm.
3. Lépés
A krém készítése:
A 10 deka porcukrot megpirítom, hozzáadom a darált diót és olajjal lekent márvány lapra kiöntöm. Amikor kihűlt, apróra összezúzom.
A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm.
4. Lépés
A tejszínt a porcukorral habbá verem.
A kihűlt pudinghoz az összezúzott karamellt hozzáadom, illetve a tejszínhab felét.
Ezzel a krémmel a lapokat megtöltöm. A tetejét habbal és csokival díszítem.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 106 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
516 kcal -
Zsír
27.5g -
Szénhidrát
60.1g -
Fehérje
60.1g -
Koleszterin
126mg -
Cukor
44.3g