Narancsos-mákos panna cotta

2015-03-05
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 5 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Nagyon egyszerűen elkészíthető, ám igen finom desszert.

Ezeket szerezd be:

  • 2 dl tej
  • 2 ek méz
  • 1 ek mák
  • 1 tk vanília aroma
  • reszelt narancshéj
  • 175 ml tejföl
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 10 g zselatin

1. Lépés

Egy edénybe beleönteni a tejet, hozzáadni a mézet a vaníliaaromát és a mákot, majd felforralni.
Amikor felforrt, lassú tűzön kevergetve, 1-2 percig főzni.

2. Lépés

Ezután a tűzről levenni, majd hozzáadni a zselatint. Addig kevergetni, még teljesen feloldódik. Végül langyosra hűteni.
A tejfölt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral jól kikeverni. (Figyelni arra, hogy a tejet mézzel főztük fel és már édes!)

3. Lépés

Ezután a kikevert tejfölbe belereszelni egy narancs héját és így is jól összekeverni. Végül a langyosra hűtött tejes keveréket összekeverni az ízesített tejföllel.

4. Lépés

Poharakba önteni, majd a hűtőbe tenni legalább egy órára, hogy kellően megdermedjen. Tálaláskor olvasztott mézzel megcsorgatott mandarint kínálni hozzá.

Az ételek elkészítéséhez nem csak megfelelő alapanyagokra, de teljes odaadásra is szükség van.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 410 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Panna cotta erdei gyümölcsös dressinggel

  • Vaníliás panna cotta karamellizált naranccsal

  • Citromos panna cotta

  • Epres panna cotta

  • Kávés panna cotta recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    139 kcal
  • Zsír

    4g
  • Szénhidrát

    21.9g
  • Fehérje

    4.7g
  • Koleszterin

    11mg
  • Cukor

    20.6g