Egyszerű rákkoktél

2012-04-02
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ezeket szerezd be:

  • 1 citrom
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál chili por
  • teáskanál só
  • nagy farkú nyers garnéla
  • 1/2 csésze chili szósz
  • 1 csésze ketchup
  • 1 evőkanál torma
  • 1 citrom leve
  • 1/2 tk Tabasco szósz
  • 1 evőkanál koriander

Elkészítés:

1. Keverjük össze a mártás összetevőket (chili szósz, ketchup, torma, citrom leve, Tabasco szósz, koriander) egy közepes tálban és tegyük hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük a rákocskákat.

2. Hideg vízben mossuk meg a rákokat, majd egy közepes fazékba engedjünk 2 liter vizet, adjuk hozzá 2 evőkanál citromlevet, a fokhagyma granulátumot, az apróra vágott fokhagymát, a chili port, és a sót. Az egészet forraljuk fel, majd mikor a víz bugyog, tegyük bele a rákocskákat és amikor a víz ismét felforr, a herkentyűk már készen is vannak. Nem szabad tovább bent hagyni őket! A garnélánk legyen világos rózsaszín.

3. Engedjünk egy tálba hideg vizet és helyezzük a rákokat a jeges fürdőbe hűlni 2 percig, majd hámozzuk meg őket. A mélyfagyasztott áruknál általában már hámozva árulják, de sosem árt ellenőrizni. Félig fagyottan könnyebb pucolni, viszont az íze és az állaga jobb, ha páncélban főzzük meg. A fejrészt ellehet csavarni elkészítés előtt. A farkát pedig szintén letéphetjük, a páncél utolsó, utolsó előtti ízét az állat háta irányába rántjuk és enyhén megcsavarjuk. A kitinpáncéltól az elfogyasztás előtt érdemes megszabadítani a herkentyűt.

Helyezzük őket egy tálra és öntsük le a szósszal őket. Bármilyen saláta mellett tálalhatjuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

8 006 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pizzasonkás-sajtos szendvics

  • Hideg eperleves recept

  • Hideg görögdinnye-krémleves sajtos-diós toasttal

  • Vörösboros tejfölös babgulyás csülökkel és nokedlivel

  • Avokádó mártás