Egyszerű rákkoktél
2012-04-02- Típus: Előétel, Mártogatós, Rák ételek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Ezeket szerezd be:
- 1 citrom
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál chili por
- teáskanál só
- nagy farkú nyers garnéla
- 1/2 csésze chili szósz
- 1 csésze ketchup
- 1 evőkanál torma
- 1 citrom leve
- 1/2 tk Tabasco szósz
- 1 evőkanál koriander
Elkészítés:
1. Keverjük össze a mártás összetevőket (chili szósz, ketchup, torma, citrom leve, Tabasco szósz, koriander) egy közepes tálban és tegyük hűtőszekrénybe, amíg elkészítjük a rákocskákat.
2. Hideg vízben mossuk meg a rákokat, majd egy közepes fazékba engedjünk 2 liter vizet, adjuk hozzá 2 evőkanál citromlevet, a fokhagyma granulátumot, az apróra vágott fokhagymát, a chili port, és a sót. Az egészet forraljuk fel, majd mikor a víz bugyog, tegyük bele a rákocskákat és amikor a víz ismét felforr, a herkentyűk már készen is vannak. Nem szabad tovább bent hagyni őket! A garnélánk legyen világos rózsaszín.
3. Engedjünk egy tálba hideg vizet és helyezzük a rákokat a jeges fürdőbe hűlni 2 percig, majd hámozzuk meg őket. A mélyfagyasztott áruknál általában már hámozva árulják, de sosem árt ellenőrizni. Félig fagyottan könnyebb pucolni, viszont az íze és az állaga jobb, ha páncélban főzzük meg. A fejrészt ellehet csavarni elkészítés előtt. A farkát pedig szintén letéphetjük, a páncél utolsó, utolsó előtti ízét az állat háta irányába rántjuk és enyhén megcsavarjuk. A kitinpáncéltól az elfogyasztás előtt érdemes megszabadítani a herkentyűt.
Helyezzük őket egy tálra és öntsük le a szósszal őket. Bármilyen saláta mellett tálalhatjuk.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
8 006 megtekintés