Mandulás-citromos torta
2013-04-05- Típus: Mandulatorta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 50 perc
- Elkészítés: 1:20 p
Húsvét, Karácsony, Születésnap… bármilyen ünnepségen megállja a helyét a következő sütemény.
Ezeket szerezd be:
- 2 citrom
- 5 tojás
- 200 g kristálycukor
- 200 g darált mandula
- 1 tk fahéj
- 1 tk vanília aroma
- 2-3 evőkanál mandulapehely
- porcukor
1. lépés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, majd egy közepes tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A citromok héját lereszeljük, majd a levüket kifacsarjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 10 dkg cukorral.
2. lépés
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a többi cukorral. Hozzáadjuk a citromlevet és héját, a fahéjat, a vanília aromát és a darált mandulát. Óvatos mozdulatokkal a tojáshabot is hozzákeverjük. A tésztát a formába öntjük, majd a tetejét megszórjuk mandulapehellyel.
A sütemény körülbelül 50 percig sütjük, félidőnél fóliával letakarjuk.
Értékelések
(5 / 5)
6 személy értékelt
6 914 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
299 kcal -
Zsír
16.2g -
Szénhidrát
32.8g -
Fehérje
9.4g